Copil de şapte ani, luat în grija statului pentru că a fost prins fumând

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui a scos din familie un copil în vârstă de şapte ani din comuna Zorleni, după ce a primit mai multe sesizări potrivit cărora pe Internet circulă fotografii cu acest minor în care este surprins fumând.

RomaniaTV.net
07 nov. 2013, 09:44
Copil de şapte ani, luat în grija statului pentru că a fost prins fumând

Copilul primea băutură şi ţigări de la oameni din sat şi apoi era fotografiat.

„Am fost sesizaţi de primărie cu privire la cazul unui copil de şapte ani neglijat în familie. Totodată, au fost şi unele plângeri din partea unor persoane care au văzut pe Internet imagini cu copilul. În uma anchetei efectuate la familia copilului, s-a constatat că acesta este supus neglijării. Mama băiatului este plecată în străinătate, iar el se află în grija bunicilor. Plângerile potrivit cărora copilul fuma şi apela la mila publică s-au confirmat. El a fost luat din familie, a fost supus unei evaluări medicale şi urmează să fie ţinut sub supraveghere specială”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Câmpeanu, citată de Mediafax.

Copilul se află momentan internat într-un centru de plasament din Bârlad şi urmează să beneficieze de consiliere psihologică.