Copil de un an, aruncat de la etaj de bona lui. Părinții erau plecați la serviciu. „Stătea întins la pământ, părea că doarme”

Momente de coșmar pentru o familie din Italia. Un bebeluș de un an și o lună a fost aruncat de bonă de la etaj.

01 iun. 2022, 13:49
Copil de un an, aruncat de la etaj de bona lui. Părinții erau plecați la serviciu. „Stătea întins la pământ, părea că doarme”

Dădaca de 32 de ani l-a aruncat pe cel mic de la balcon, în dimineața zilei de marți. O femeie care a fost martor la teribilul incident a început să urle când a văzut ce s-a întâmplat în zona Arginetto, un drum care traversează Soliera, un orăşel cu 15.000 de locuitori din Modena, Italia.

„Un copil a căzut de la balcon! Chemaţi ajutoare, sunaţi la salvare!”, strigau mai mulţi martori, potrivit corrieredibologna.

Un bărbat aflat la fața locului a sunat imediat la 112. „Stătea întins la pământ, părea că doarme”, a spus el.

Monica Santo, bona de 32 de ani angajată de familie, absolventă a facultății de Economie şi Afaceri, a fost arestată pentru tentativă de omor. L-ar fi aruncat inenționat pe băiețelul de un an și o lună de la etajul doi. În momentul acela părinții copilului erau la serviciu. Acasă erau doar bona și femeia angajată pentru curățenie.

Micuțul a reușit să supraviețuiască, iar acum se află internat la spitalul Maggiore din Bologna unde a ajuns în stare critică, transportat cu elicopterul. El a suferit traumatisme toracice și fracturi. Medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Dădaca a fost reținută și audiată. Conform informațiilor date de anchetatori, ea era traumatizată de ce s-a întâmplat și nu a putut să-și explice gestul.

Dădaca a fost reţinută şi dusă de carabinieri la secţia din Soliera, unde a fost audiată la începutul după-amiezii. Potrivit anchetatorilor aceasta era traumatizată de cele întâmplate şi nu a fost în stare să explice nimic. „Este în stare de șoc, nu-și amintește nimic”, a explicat avocata Francesca Neri, numită din oficiu. „Interogatoriul a durat foarte puțin pentru că clienta mea este într-o confuzie completă, aproape incapabilă să vorbească”.

Femeia fusese angajată de copiii bebelușului în ianuarie. Lucra opt ore pe zi și nu a dat niciun moment semne de dezechilibru. „Nu a dat niciodată semne de dezechilibru în comportament”, a declarat bunica copilului. „Suntem șocați. Mai multe nu pot spune, sunt investigații în curs”.

Citește și Destin înfiorător pentru Daniel. Tânărul din Iaşi a murit carbonizat în maşina condusă de un prieten cu 1,8 la mie alcoolemie

Citește și Măsuri pentru creșterea natalității, anunțate de către Marcel Ciolacu: „Trebuie să facem asta”