Copil scris cu pixul pe frunte la grădiniţă. Ce sancţiuni riscă educatoarea

Educatoarea care a scris cu pixul pe fruntea unui copil în vârstă de patru ani pentru a-l pedepsi pentru că nu era cuminte este cercetată de o comisie din cadrul unităţii de învăţământ. Pentru această faptă riscă, cadrul didactic s-ar putea alege cu diminuarea salariului pe o perioadă determinată.

RomaniaTV.net
17 apr. 2018, 07:23
Copil scris cu pixul pe frunte la grădiniţă. Ce sancţiuni riscă educatoarea

Educatoarea s-a enervat pentru că micuţul se juca. După ce l-a certat, femeia a luat un pix şi i-a scris pe frunte. Părinţii au reclamat incidentul conducerii grădiniţei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Georgeta Popescu, a declarat, marţi, pentru News.ro, că incidentul de la grădiniţa din localitatea Bustuchin este cercetat de o comisie din cadrul unităţii de învăţământ.

„La Liceul Bustuchin s-a institut o comisie de cercetare disciplinară care va analiza incidentul şi va dispune o sancţiune corespunzătoare pentru doamna educatoare. Doamna educatoare are o vechime de 17 ani, gradul didactic unu, până acum calificatul foarte bine şi nu a mai avut incidente de acest gen. Spune că regretă incidentul. A fost o manifestare fără rost, care lezează un copil şi îl umileşte. Copilul este în vârstă de patru ani”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, potrivit news.ro.

În urma acestor cercetări, educatoarea riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar.

Unchiul copilului a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu copilul, având şi un mesaj pentru educatoarea respectivă.

„Doamna educatoare de la Valea Pojarului a terminat creta de scris pe tablă, cred că a spart şi tabla şi nu mai are pe ce scrie, a ajuns să scrie pe fruntea nepotului meu. Ruşine, doamna educatoare, asa educaţi copiii !”, a transmis bărbatul.

Acest incident a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute. Educatoarea lucrează la grădiniţa respectivă de la începutul acestui an şcolar.

Copil de 4 ani, scris cu pix pe faţă la grădiniţă pentru a fi pedepsit. S-a deschis o anchetă