Copilul criminal din Belgrad a fost reţinut. Autorităţile susţin că el şi-a ucis colegii din cauza faptului că a fost marginalizat de societate.

Copilul criminal din Belgrad a fost reţinut. Anchetatorii au găsit două documente scrise de mână, pe care băiatul notase pe cine şi cum plănuia să ucidă la şcoală.

04 mai 2023, 10:39
Copilul criminal din Belgrad a fost reţinut. Autorităţile susţin că el şi-a ucis colegii din cauza faptului că a fost marginalizat de societate.

Poliţia sârbă a anunţat că masacrul pus în practică de copilul criminal, de doar 13 ani, a fost unul premeditat, plănuit cu mult timp înainte. Anchetatorii au găsit, în urma percheziţiei la domiciliul criminalului,  două documente scrise de mână, pe care băiatul notase pe cine şi cum plănuia să ucidă la şcoală.

„Nu am fi putut şti că un copil din mediul nostru ar putea face un lucru atât de dezgustător şi bolnav. Ceea ce am aflat a fost că era ignorat. A fost ignorat şi ostracizat de societate. Asta l-a determinat să facă acest lucru”, a declarat şeful departamentului de poliţie al oraşului Belgrad, Veselin Milić.

Citeşte şi VIDEO: Atac armat într-o școală din Serbia. 9 morți au fost deja confirmați / Verdictele lui Tudorel Butoi și Dan Antonescu

Masacrul din Belgrad a şocat pe toată lumea, prin violenţa sa, şeful Poliţiei  confirmând că nu s-a mai confruntat cu un astfel de eveniment în toată cariera lui.

„De când lucrez in Ministerul de Interne, din 1998, nici eu, nici vreunul dintre membrii personalului de investigaţie nu am auzit sau văzut aşa ceva în Serbia noastră şi sper cu sigurantă că nu se va mai întampla”, a precizat Milić.

Citeşte şi Cine e Dragan, paznicul de la școala din Belgrad împușcat mortal de elevul ucigaș. „Un înger de om”. Cel puțin opt elevi și-au pierdut viața

În Serbia au fost decretate 3 zile de doliu naţional, după tragedia de la şcoala din Belgrad, soldată cu 9 morţi şi mai mulţi răniţi.