Copilul de 3 ani şi mamei lui, morţi după dezinsecţia de la Timişoara, înmormântaţi de biserică. Tatăl e încă internat în spital

Trupurile copilului de 3 ani și a mamei sale, morți în urma derinsecţiei din blocul din Timişoara, au fost ridicate astăzi de la IML. De înmormântarea acestora se va ocupa Mitropolia, tatăl micuțului fiind încă internat în spital. Între timp, Ioan Sorin Buță, patronul firmei Bistim Dera care a efectuat lucrări de dezinsecție în blocul din Timișoara, în urma cărora au murit doi copii și mama unuia dintre ei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Bărbatul e acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

RomaniaTV.net
20 nov. 2019, 05:53
Copilul de 3 ani şi mamei lui, morţi după dezinsecţia de la Timişoara, înmormântaţi de biserică. Tatăl e încă internat în spital

Doi copii unul în vârstă de 10 zile şi unul de 3 ani, dar şi mama celui de 3 ani au murit la Timișoara, după ce în blocul în care locuiau, un fost cămin studenţesc, a fost supus unei operaţini de dezinsecţie şi deratizare. 

Bărbatul a cărui familie a murit în urma deratizării din bloc face mărturisiri cutremurătoare: „I s-a oprit inimioara”

Tatăl copilului de 3 ani mort, care şi-a pierdut şi soţia în tragedia de la Timişoara, a povestit la România TV momentele dramatice prin care a trecut.

„A fost fără miros, fără să simţim ceva toxic. Nu a fost nimeni anunţat de deratizarea făcută, nu a fost nici afiş pus la bloc, nimic. Medicii nu şi-au dat seama de intoxicare. copilului i s-a făcut rău prima dată şi au zis că are diabet când l-am dus la spital, i-au făcut investigaţii şi au zis că are diabet. Şi după ce l-au băgat la etajul doi la ATI, i-au făcut resuscitare, dar i s-a oprit inimioara şi l-au declarat decedat”, a declarat bărbatul.

Patronul firmei care a făcut dezinsecţie la Timişoara, ARESTAT. Substanţele folosite au fost cumpărate la negru

Până în prezent, un număr de 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii s-au prezentat pentru investigaţii la trei spitale din oraş, şi anume Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ” Louis Ţurcanu” Timişoara.

În prezent mai sunt internate 33 de persoane. Este vorba despre 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara; 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara şi 21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii ” Louis Ţurcanu” Timişoara.

Toţi pacienţii sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greaţă, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale sunt îmbunătăţite, a anunţat Ministerul Sănătăţii.