Copilul dispărut din Pecineaga a fost găsit mort

Copilul de 8 ani dispărut sâmbătă din Pecineaga a fost găsit mort în zona bazinului 1 de colectare şi deversare a dejecţiilor de la o fermă din apropierea casei băiatului. Trupul băiatului a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei decesului. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cum a murit băiatul.

08 nov. 2019, 07:21
Copilul dispărut din Pecineaga a fost găsit mort

Trupul copilului dispărut din Pecineaga a fost găsit vineri dimineaţă de doi paznici ai fermei din localitate. Plutea într-unul dintre bazinele de colectare şi de deversare a dejecţiilor de la fermă. Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a confirmat faptul că a fost găsit un trup neînsufleţit în primul bazin.
Urmează procedura de identificare. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au anunţat că acel bazin fusese golit zilele trecute până la o adâncime medie de aproximativ doi metri, deoarece atât au permis motopompele. Copilul fusese ulterior căutat de un scafandru al unei firme private şi cu un sonar, fără succes. Pentru a scoate şi restul de materie vâscoasă rămasă pe fundul bazinului a fost pusă apă şi urmau să fie continuate verificările în cursul acestei zile. 

Băiatul de 8 ani a dispărut sâmbătă din fața casei, în timp ce se afla la joacă, cu rolele. A fost căutat fără încetare de atunci de sute de polițiști, pompieri, jandarmi și voluntari. Întreaga zonă a fost survolată cu un elicopter, iar Garda de Coastă a verificat împrejurimile cu camere cu termoviziune. 

Pentru găsirea lui Iulian Alexandru Biţică, pompierii au golit trei bazinele de colectare şi de deversare a dejecţiilor de la o fermă din apropierea localităţii Pecineaga. 

Astăzi, părinții lui Iulian urmau să fie duşi la detectorul de minciuni. Decizia Poliției vine după acuzațiile grave ale mamei care susține că nu este exclus ca însuși tatăl lui Iulian să fie implicat în dispariția micuțului, potrivit România TV.