Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: „Ce se întâmplă după ora 4, se întâmplă după ora 4”

După ce băiatul din Brașov ținut sclav de propria familie a fost găsit, autoritățile au luat și primele măsuri în cazul lui. Părinții minorului au fost arestați la domiciliu, iar viceprimarul care deținea stâna unde copilul era supus la munci grele a fost reținut.

04 apr. 2024, 11:00
Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: „Ce se întâmplă după ora 4, se întâmplă după ora 4”
Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună. Primar: „Ce se întâmplă după ora 4, se întâmplă după ora 4”

S-au luat primele măsuri în cazul băiatului care a fost sclavul propriei familii. Părinții lui percepeau o taxă lunară pentru a-și închiria copilul. Viceprimarul a fost reținut și va fi dus la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Citește și: Un interlop celebru a cumpărat un sclav în 2023. Bărbatul era înjurat, bătut zilnic, iar noaptea era ținut în lanțuri să nu fugă

Copilul ținut sclav de părinți era „închiriat” pentru 1.000 de lei/lună

Anchetatorii au ajuns la viceprimarul în cauză în ianuarie, când un bărbat, inginer silvic, a fost reținut pentru exploatarea prin muncă a copilului. Băiatul de 13 ani, din Brașov, a fost în ultimii ani sclavul propriei familii. Polițiștii au găsit o cușcă în care părinții îl țineau atunci când nu îl închiriau proprietarilor de stâne, pentru 1.000 de lei pe lună. Băiatul nu mergea la școală, era bătut aproape zilnic și mânca ce găsea.

DIICOT face în continuare audieri, iar printre cei chemați să dea explicații a fost și viceprimarul comunei, care este proprietarul unei stâne la care băiatul ar fi muncit. Viceprimarul a fost reținut în această cauză, fiind cerută arestarea lui. Unii săteni spun că nu știu despre ororile prin care a trecut copilul, iar alții susțin că băiatul de opt ani se ducea singur la stâne.

Ani întregi, copilul a fost bătut cu biciul, ținut într-o cușcă și agresat fizic. Pe lângă lovituri, starea lui psihică a fost profund afectată.

„El poate dezvolta comportament deviant grav. De genul integrării sociale foarte, foarte dificilă. Pe fondul needucării poate apărea retardul mintal, care automat vine cu tulburări de comportament”, susține psiholoaga Maria Teherciu, potrivit Digi24.

Primarul din comună spune că nici măcar nu știe unde avea vicele stâna.

„Vă dați seama, că dacă era ținut sclav, trebuia să știm toți, deci nu cred. Ce se întâmplă după ora 4 se întâmplă după ora 4. Nici măcar nu știu în ce direcție avea stâna sau astea”, a afirmat Silviu Șchiopu, primarul comunei Ungra.

Citește și: Un nou caz de sclavagism în România. Persoane cu handicap erau puse să muncească forțat, fără plată, sub amenințarea că vor fi bătute