Zelenski: „Terorii trebuie să i se răspundă cu forţă la toate nivelurile”

În discursul zilnic, preşedintele Ucrainei le-a mulţumit apărătorilor ucraineni şi partenerilor care ajută Ucraina. 

14 oct. 2022, 06:21
Zelenski: „Terorii trebuie să i se răspundă cu forţă la toate nivelurile”

„Terorii trebuie să i se răspundă cu forţă la toate nivelurile: pe câmpul de luptă, cu sancţiuni şi legal”, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul de joi în faţa Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

„Este foarte important ca acesta să fie un semnal politic. Un semnal pentru toate statele – membre ale Consiliului Europei şi toate statele lumii, că nu este nimic de discutat cu această grupare teroristă, care şi-a însuşit Rusia şi a declanşat cel mai odios război din Europa din ultimii 80 de ani”, a transmis Zelenski poporului ucrainean după discursul din faţa parlamentarilor.

„Vom crea un tribunal special pentru agresiunea criminală rusă împotriva Ucrainei şi vom asigura funcţionarea unui mecanism special de compensare, astfel încât Rusia să poarte responsabilitatea pentru acest război cu preţul bunurilor sale”, a spus Zelenski.

Contraofensiva lui Zelenski. Ucraina a lovit un bloc de locuinţe de pe teritoriul Rusiei VIDEO

„Lumea vede ce se întâmplă. Cunoaşte preţul farsei pe care Rusia a organizat-o în teritoriul ocupat sub masca unor referendumuri false. 143 de state membre ONU au susţinut rezoluţia care protejează principiile de bază ale Cartei ONU şi condamnă Rusia pentru tentativa criminală de anexare a teritoriului nostru. Acesta este un număr record de state care susţin Ucraina astăzi. Dar cred că vor fi mai multe. Patru state au ieşit de partea Rusiei – acest lucru este foarte elocvent. Coreea de Nord, Nicaragua, Belarus şi Siria. O astfel de listă arată că totul este clar. Sunt recunoscător fiecăruia dintre cele 143 de state!”, a declarat Zelenski către ucraineni.

Rusia avertizează: Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la Al Treilea Război Mondial
În discursul zilnic, Zelenski a mulţumit apărătorilor ucraineni şi partenerilor care ajută Ucraina. „Acum, Rusia trimite mii de oameni mobilizaţi pe front. Nu au o pregătire militară semnificativă, dar comanda lor nu are deloc nevoie de ea. Ei se aşteaptă ca ruşii mobilizaţi să poată supravieţui în război cel puţin câteva săptămâni, apoi vor muri, apoi vor fi trimişi pe front alţii. Dar în acest timp, utilizarea de către generalii ruşi a poporului lor drept „carne de tun” face posibilă crearea unei presiuni suplimentare asupra apărătorilor noştri. Este o presiune tangibilă. Şi sunt recunoscător tuturor războinicilor noştri care o îndură. De asemenea, sunt recunoscător partenerilor care înţeleg că în astfel de condiţii avem nevoie de o creştere a asistenţei pentru apărare. Mulţumesc tuturor celor care luptă, lucrează şi ajută la protejarea Ucrainei!”.