Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu: „Am fost contactaţi şi de PNL şi de PSD. AUR nu face nicio alianţă la guvernare”

Alianța pentru Unirea Românilor a fost deja contactată atât de PSD, cât și de PNL, după alegerile parlamentare de duminică, susţine copreşedintele formaţiunii, dar tot acesta spune că partidul său nu va face nicio alianţă la guvernare şi va susţine doar un Guvern "de interes naţional".

08 dec. 2020, 13:03
Copreşedintele AUR, Claudiu Târziu: „Am fost contactaţi şi de PNL şi de PSD. AUR nu face nicio alianţă la guvernare”

Copreşedintele AUR nu crede că PSD şi PNL vor forma un guvern de interes naţional, cu o largă participare, astfel încât susţine că partidul său nu va face nicio alianţă la guvernare, ci va prefera opoziţia şi va taxa orice abatere a noului executiv.

„AUR nu face nici o alianță la guvernare. Nu vom vota decât un Guvern care ar putea să reprezinte interesul național. Din ce văd eu că ar intra acum în Parlament, nu reiese că va fi un Guvern de interes național, fie că-l face PSD, fie că-l face PNL. Am fost deja invitaţi la discuţii, şi de PSD, şi de PNL. Putem să discutăm orice.

Copreşedintele AUR spune că partidul nu este anti-mască

„E vorba de o serie de încălcări ale Constituției și a multor altor legi, pe care le-au taxat ca atare inclusiv oameni care nu ne aparțin din punct de vedere doctrinar.

În anumite momente și în funcție de context, sigur că da, port, deși știu că masca nu te salvează, masca poate să te protejeze cât de cât, la o adică, dacă este funcțională. Suntem împotriva încălcării drepturilor și libertăților de mișcare, de asociere, de manifestare publică, suntem pentru repornirea economică a României.

Noi nu am organizat niciodată un miting antimască. Un miting antimască a fost organizat în Piața Universității de către o seamă de organizații ale societății civile, la care noi nu ne-am asociat. Noi am avut un miting separat, în Piața Victoriei și nu împotriva măștii.

Am avut zece revendicări, pe care toată presa le-a ignorat și ne-a redus la ce era legat de restricțiile pe timp de pandemie.”, a afirmat Claudiu Târziu la RFI.

Citeşte şi: Efectul AUR în România. 15.000 de români s-au înscris în formaţiunea condusă de George Simion, după alegeri