Cora reduce suprafaţa în cinci hypermarketuri. Schimbare radicală de strategie din cauza pandemiei COVID-19. „Clienții alocă mai puțin timp în magazin”

Compania cora, brandul belgienilor Louis Delhaize, a decis că cinci dintre cele zece hypermarketuri pe care le operează vor avea suprafeţe cu aproape 15% mai mici, în urma unui proces de remodelare aplicat pe fondul pandemiei COVID-19. Astfel, magazinul cora Lujerului va avea aproape 12.000 de metri pătraţi, cu 2.000 de mp mai puţin decât înaintea remodelării. Spaţiul pe care-l va elibera va intra în administrarea Supernova, proprietarul centrelor comerciale în care cora este chiriaș.

25 iul. 2022, 09:35
Cora reduce suprafaţa în cinci hypermarketuri. Schimbare radicală de strategie din cauza pandemiei COVID-19. „Clienții alocă mai puțin timp în magazin”

cora reduce suprafaţa în cinci hypermarketuri. Retailerul va face modificări în magazinele Lujerului, Pantelimon, Sun Plaza, Alexandriei și Brătianu Constanța în cadrul unui amplu proces de remodelare „devenit necesar în noul context generat de pandemie”, au declarat oficialii companiei cora, citaţi de Economica.net.

„Am observat schimbarea comportamentului clienților care preferă în continuare formatul magazinului fizic și își doresc să îl acceseze cât mai eficient cu putință. Românii prin natura lor sunt amatori de socializare și își doresc să testeze, să analizeze, să miroasă și să simtă produsele pe care le cumpără. În noul context alocă însă mai puțin timp în magazin, vin cu o agendă clară și un buget prestabilit.

Chiar această transformare a fost elementul care ne-a determinat să remodelăm și să căutăm soluții pentru reducerea timpului în magazin, cum ar fi soluția aplicația mobilă Scan & Pay și casele de marcat Self Check Out. (…) Regândim tot layoutul magazinelor în această cheie, efort care implică reorganizarea raioanelor și optimizarea gamelor de produse pentru a răspunde cât mai fidel cerințelor și nevoilor consumatorilor.”, au mai explicat reprezentanții cora.

Citeşte şi: Avertisment de la BNR: „Problema fiscală e majoră”. Urmează 10 ani de inflație explozivă

cora reduce suprafaţa în cinci hypermarketuri, dar şi numărul produselor

Potrivit sursei citate, remodelarea implică o optimizare a gamelor de produse, în sensul eliminării produselor care nu se vând, în special cele non-alimentare. Compania îți va menține însă obiceiul de a lista produse noi și de a le menține pe raft pe cele evaluate a avea potențial. De asemenea, va păstra focusul pe parteneriatele cu producătorii locali și pe produsele marcă proprie alimentară și non-alimentară.

„În noua arhitectură, se vor regăsi cu siguranță cele mai populare produse alimentare, însă vom reduce numărul celor din categoria non-alimentară. Este până la urmă o ajustare firească a mixului de produse, deoarece clientul are cel mai greu cuvânt când este vorba despre ofertă. Căutăm de asemenea soluții pentru a reduce șocul inflației asupra coșului zilnic. Am lansat programul #CombatemInflația, în care includem produse alimentare esențiale. Retailul este un domeniu alert, care se află într-o schimbare continuă. Pandemia, inflația, contextul ge-politic sunt factori care modelează comportamentul consumatorilor, iar retailerii trebuie să se adapteze pentru a rămâne în joc”, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Zonele eliberate vor fi administrate de Supernova, lider internațional în operarea de centre comerciale și proprietarul spațiilor în care operează magazinele cora. În aceste spații vor funcționa branduri noi.

cora mizează pe online

cora este primul retailer alimentar din România care a adus pe plan local conceptul de livrare tip drive, serviciu pe care l-a lansat în 2013. Focusul său pe zona de e-commerce și pe serviciile de livrare s-au intensificat însă odată cu pandemia, compania promovând un model de business omnicanal. De altfel, în ultimii doi ani, retailerul a intrat și în zona de proximitate cu magazinele sale Urban și a investit jumătate de milion de euro în relansarea platformei www.cora.ro care susține vânzările online.

„În cazul cora, adaptarea înseamnă nu doar modelare, ci și continuarea dezvoltării unui model de business omnicanal, cu focus pe online și dezvoltarea noului concept de proximitate cora Urban. În paralel, hipermarketurile rămân un hub de experiențe, o sursă de inspirație pentru clientul devenit „universal” prin aceea că folosește toate căile de shopping. (…) Clientul s-a schimbat, este acum mai deschis la a comanda produse pentru coșul zilnic, chiar și produse proaspete și ultra proaspete din hipermarketul online. „, mai spun reprezentanții companiei.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este pe piața românească din 2003. Brandul operează în prezent 10 hypermarketuri în București și în marile orașe, magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

Citeşte şi: Cum arată azilul de lux în care este cazat Alexandru Arşinel. Ce sumă imensă achită fiul său lunar FOTO