Cora retrage de pe piaţă un sortiment de broccoli în care s-a depistat pesticid peste limita admisă

Cora retrage de pe piaţă un produs cu pesticid peste limita admisă, iar cumpărătorii vor fi despăgubiţi chiar dacă nu prezintă bonul fiscal.

25 iun. 2021, 10:01
Cora retrage de pe piaţă un sortiment de broccoli în care s-a depistat pesticid peste limita admisă

Mai exact este vorba despre Hortex Broccoli 400 g, sortiment în care a fost depistată o cantitate peste limita admisă de pesticid Fluazifop-p. Consumatorii sunt sfătuiţi să nu consume produsul. Data limită pentru consum este 21.02.2023 iar numărul lotului este L SOB7200221.

Produsul a fost comercializat în hipermarketurile Cora din Bacău, Bucuresti, Ploieşti.

Creşte calitatea alimentelor româneşti de la 1 iulie. Reguli stricte în hipermarketuri

Se schimbă normele pentru certificarea produselor. Începând cu data de 1 iulie, calitatea alimentelor româneşti va creşte. Companiile prezente în hipermarketuri vor avea de respectat reguli mai stricte pentru certificarea producţiei.

Începând cu data de 1 iulie, România devine a treia țară din Europa care recunoaște cel mai înalt standard de siguranță și calitate alimentară, IFS Food 7. Prin această certificare internațională, producătorii își pot comercializa produsele în marile hipermarketuri şi pot să exporte în toată lumea, inclusiv în piețe greu accesibile, precum Statele Unite ale Americii.

Citeste si Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”

„Am pus bazele unei colaborări transparente între IFS Management GmbH și ANSVSA, benefică pentru toate părțile implicate: autoritate, consumatori și operatori. Dorim să avem un parteneriat pe termen lung, iar anul viitor să avem statistici care să ne ajute să modificăm legislația în funcție de problemele identificate în auditurile IFS Food pe calitatea și siguranța alimentelor și să luăm măsuri imediate pentru a proteja consumatorii”, a precizat Mihai Ponea, director general al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ANSVSA.

Conform Institutului Național de Statistică, în primele trei luni ale acestui an, importurile de alimente și animale vii au crescut cu 10%, iar exporturile, cu doar 4%.

„Singura soluție pentru companiile românești, care vor să se extindă sau care vor să exporte, rămâne obținerea unui pașaport internațional, un certificat IFS – International Featured Standards, care să ateste siguranța și calitatea alimentelor, pentru consumator. Atât autoritățile, cât și companiile, sunt interesate să fie dezvoltată o bază de date premium, care să ateste siguranța și calitatea produselor, iar marile rețele de comercianți să-și extragă din aceasta cei mai buni parteneri. Susținem dezvoltarea de produse alimentare românești, sigure, de calitate și sprijinim producătorii români să aibă acces la piețele internaționale”, a declarat Ionuț Nache, director general INAQ Consulting.

Citeste si Cum să alegi fructe şi legume fără pesticide în exces. Recomandările specialiştilor DSVSA