Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”

Nutriţionistul Fabrizio Mancini vine cu o mărturisire surprinzătpare. Acesta spune că se întâmplă ceva uimitor atunci când mâncăm alimente vindecătoare și facem o pauză la junk food, grăsimi rele, făina albă și zahăr.

24 iun. 2021, 19:41
Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: ”Am văzut mii de pacienți care s-au vindecat de boli cronice, au slăbit fără efort când au consumat anumite fructe și legume”

Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare. Acesta adaugă că există mii de studii care au arătat că o dietă bogată în fructe și legume protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerului și a altor boli cronice.

Un nutriţionist cunoscut spune secretul alimentelor vindecătoare: Anunţul făcut de specialist

Iată topul alimentelor vindecătoare recomandate de dr. Mancini:

1.Brocoli
Această super-legumă combate cancerul și este plină de vitamina C care stimulează sistemul imunitar. Ajută, de asemenea la normalizarea tensiunii arteriale și este bogată în fibre, menținând sănătatea sistemului digestiv. Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conțin diverși compuși bioactivi care pot reduce daunele celulare cauzate de anumite boli cronice, potrivit studiilor.  Mai multe studii mici au arătat că consumul de legume crucifere poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer.

2. Cireșele
Acestea ajută la distrugerea celulor canceroase. Cireșele sunt, de asemenea bogate în melatonină, un hormon care acționează ca antioxidant protejând celulele și membranele. Se crede că sucul de cireșe combate durerea cronică, guta și bolilor de inimă. Doar o porție (154 grame) de cireșe fără sâmburi oferă 10% din DZR de potasiu, un mineral esențial pentru a-ți menține inima sănătoasă.

3. Cicoare
Cicoarea purifică ficatul și splina şi neutralizează aciditatea gastrică. Este indicată în crize de icter. Se beau două căni de infuzie (două lingurițe de plantă la o cană cu apă) pe zi. Cercetările timpurii arată că administrarea de semințe de cicoare infuzată

4.Merișoare
Ingredientul activ din merișoare este proantocianina un grup de fitochimicale. Doar 220 de ml de suc de merișoare ajută la prevenirea infecțiilor recurente. Dar proprietățile de vindecătoare ale acestor fructe de pădure colorate nu se opresc aici. Ele conțin mai mulți fenoli decât strugurii roșii, care ajuta la prevenirea depunerii de colesterol pe pereții arterelor. Cercetători ai Universităţii din Massachusetts au demostrat că anumite substanţe obţinute din extractul de merişor sunt capabile să distrugă, selectiv, tumorile cauzatoare ale cancerului de colon şi de sân.

Citeşte şi: A gustat cea mai delicioasă mâncare din lume şi a rugat-o pe fiica ei să mai cumpere acest aliment. Când mama a arătat ambalajul, femeia a izbucnit în hohote de râs! Nu îi venea să creadă că aşa ceva e posibil: Urlam de râs!