Coreea de Nord a anunţat testarea unei rachete hipersonice

Aceste rachete sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă, pentru care Statele Unite cheltuie miliarde de dolari.

29 sept. 2021, 07:43
Coreea de Nord a anunţat testarea unei rachete hipersonice

Coreea de Nord a testat marţi cu succes o rachetă de tip planor hipersonic, a anunţat miercuri agenţia oficială de ştiri KCNA de la Phenian, care a prezentat testul drept un progres tehnologic major, transmite AFP.

Succesul acestui test are o „mare importanţă strategică”, în condiţiile în care Coreea de Nord urmăreşte să îşi crească considerabil capacităţile de apărare, conform sursei citate.

Dictatorul Kim Jong Un, prima reacţie la politica lui Joe Biden. „Coreea de Nord să se pregătească mai ales de confruntare cu SUA”
Rachetele hipersonice sunt mult mai rapide decât rachetele convenţionale, balistice sau de croazieră. De asemenea, sunt mult mai dificil de detectat şi de interceptat de către sistemele de apărare antirachetă, pentru care Statele Unite cheltuie miliarde de dolari. Armata sud-coreeană a informat despre lansarea unui proiectil de către Coreea la scurt timp după depistarea sa, marţi dimineaţă. Dar, contrar obiceiului, nu a dezvăluit altitudinea maximă atinsă de rachetă sau distanţa parcursă, informaţii pe care Seul-ul, în general, le face publice foarte rapid.

Potrivit presei sud-coreene, proiectilul lansat marţi de Coreea avea „caracteristici de zbor diferite” faţă de cele anterioare. Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In a cerut o „analiză cuprinzătoare”.

Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică
Testul, care a fost efectuat din provincia Jagang din nordul ţării,”a confirmat controlul navigării şi stabilitatea rachetei”, precum şi „manevrabilitatea sistemului său de ghidare şi caracteristicile zborului planat al ogivei hipersonice detaşabile”, a dat detalii KCNA.

Regimul de la Phenian a efectuat deja alte câteva teste în luna septembrie: rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune şi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.


loading...