Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă intercontinentală

Un submarin militar nord-coreean a încercat să lanseze o rachetă balistică intercontinentală, dar tentativa fie a eşuat, fie a fost oprită, anunţă experţi citaţi de ziarul sud-coreean MBN.

RomaniaTV.net
07 apr. 2016, 12:32
Coreea de Nord a încercat să lanseze o rachetă intercontinentală

Un submarin militar nord-coreean de tip Sinpo a părăsit miercuri baza navală Wonsan, situată în estul Coreei de Nord, pe litoralul Mării Japoniei (Marea de Est).

Submarinul a încercat să lanseze o rachetă balistică intercontinentală, dar tentativa nu a reuşit, nava revenind imediat în port.

„Submarinul nu ar fi revenit în port atât de rapid dacă urma să participe la vreun exerciţiu. A existat o tentativă de a lansa o rachetă balistică, dar a fost un eşec, din cauze tehnice, logistice sau strategice”, a explicat un expert sud-coreean, informează Mediafax.

Coreea de Nord a efectuat recent trei teste balistice, condamnate vehement de comunitatea internaţională.

Administraţia de la Seul a anunţat că monitorizează cu atenţie activităţile Coreei de Nord. „Putem spune că armata sud-coreeană, în cooperare strânsă cu Statele Unite, urmăreşte cu atenţie activităţile balistice nord-coreene”, a anunţat joi Statul Major sud-coreean.

Nu este clar dacă regimul stalinist de la Phenian încerca să efectueze un test balistic sau să lanseze un atac.

Coreea de Nord deţine capacitatea de a instala un focos nuclear pe o rachetă cu rază medie de acţiune, a declarat marţi un specialist din Coreea de Sud. În urmă cu o săptămână, Phenianul avertiza că poate lansa un atac nuclear asupra Statelor Unite.