Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă dacă SUA va ataca

Statele Unite acumulează armament strategic în Peninsula Coreea pentru a putea lansa un atac în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă, acuză Coreea de Nord, avertizând că deţine armament nuclear cu care să riposteze.

RomaniaTV.net
23 ian. 2018, 18:04
Coreea de Nord ameninţă cu o ripostă nucleară în timpul Jocurilor Olimpice de Iarnă dacă SUA va ataca

Han Tae Song, ambasadorul Coreei de Nord la ONU, a cerut Statelor Unite să oprească pe termen nedeterminat exerciţiile militare cu armata sud-coreeană, suspendate înaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă, programate să înceapă în Coreea de Sud pe 9 februarie.

Han Tae Song a atras atenţia că, în pofida detensionării situaţiei, Statele Unite au adus capabilităţi strategice în Coreea de Sud. „Este vorba de o acţiune periculoasă, care afectează actuala atmosferă pozitivă a relaţiilor intercoreene; situaţia riscă să ajungă în etapa de confruntare militară”, a avertizat Han Tae Song, notează Mediafax

Citeşte şi Directorul CIA: Coreea de Nord ar putea avea arsenalul necesar pentru atacarea SUA în doar câteva luni

„Dar Republica Democratică Populară Coreea (Coreea de Nord -n.red.) deţine, în sfârşit, o forţă puternică de disuasiune, pe care nimeni nu o poate anula„, a afirmat reprezentantul regimului Kim Jong-Un.