Coreea de Nord anunţă că a testat rachete de croazieră capabile de a transporta focoase nucleare

Coreea de Nord a testat două rachete strategice de croazieră cu rază lungă de acţiune, liderul Kim Jong Un salutând încă o demonstraţie reuşită a capacităţii ţării de lovitură nucleară tactică, a informat joi agenţia oficială de presă KCNA.

13 oct. 2022, 10:11
Coreea de Nord anunţă că a testat rachete de croazieră capabile de a transporta focoase nucleare

Cel mai recent test se înscrie anul acesta într-o serie record de teste de armament care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear după 2017.

Miercuri, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării, a declarat KCNA.

Sursa a adăugat că proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii.

Kim Jong Un şi-a exprimat „marea satisfacţie” în legătură cu testele în cauză care au vizat întărirea eficienţei în luptă a rachetelor „desfăşurate în unităţile Armatei populare coreene pentru funcţionarea armelor nucleare tactice”, a relatat KCNA.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: O ţară a căzut în beznă total pentru că ruşii au atacat infrastructura critică din Ucraina. Pentru 12 minute, Moldova a fost în beznă

Phenianul a declarat săptămâna aceasta că recentele sale teste cu rachete au fost exerciţii „nucleare tactice” menite să simuleze o lovitură asupra Sudului.

Kim Jong Un „a apreciat foarte mult capacităţile mari de reacţie ale forţelor noastre de luptă nucleare”, a raportat agenţia nord-coreeană, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Scumpiri masive pentru pâine, carne şi alte produse alimentare. Ungaria, plasată sub supraveghere de parlamentarii Consiliului Europei