Corina Crețu, Frans Timmermans, Valdis Dombrovskis au lansat seria de dialoguri cu cetăţenii la Riga

Comisia Europeană (CE) lansează la Riga o nouă serie de dialoguri cu cetățenii, locuitorii din Letonia, Estonia și Lituania fiind invitați să participe la această primă dezbatere cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, vicepreședintele CE Valdis Dombrovskis și comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

RomaniaTV.net
08 ian. 2015, 07:56
Corina Crețu, Frans Timmermans, Valdis Dombrovskis au lansat seria de dialoguri cu cetăţenii la Riga

Potrivit unui anunt postat pe blogul Corinei Cretu, noua serie de dialoguri cu cetățenii din 2015 se înscrie în angajamentul clar al Comisiei de a ameliora comunicarea publică. În scrisorile sale adresate comisarilor în septembrie 2014, președintele Jean-Claude Juncker le-a cerut să fie „activi din punct de vedere politic în statele membre și în dialogul cu cetățenii europeni”.

La prima dezbatere, care a avut loc la Riga, au fost invitați să participe cetățenii din Letonia, Estonia și Lituania, care aveau posibilitatea de a discuta direct cu prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, vicepreședintele CE Valdis Dombrovskis și comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu.

Cu acest prilej au fost abordate aspecte importante pentru Europa și zona baltică, cum ar fi crearea de noi locuri de muncă, creșterea economică, noul plan de investiții al Uniunii Europene, responsabilitatea fiscală, reformele structurale și dialogul social, informează comunicatul CE.

Prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, a afirmat că UE nu înseamnă doar Bruxelles și că de aceea toți comisarii își doresc să petreacă cât mai mult timp alături de cetățenii din statele membre.

La rândul său, Corina Crețu a precizat că privește acest dialog cu cetățenii ca pe o oportunitate de a-i înțelege mai bine pe cetățenii statelor baltice, cu care simte că are multe lucruri în comun.

‘Mă bucur că pot afla mai multe din gândurile, sentimentele și așteptările lor în ceea ce privește Uniunea Europeană. Această conversație mă va ajuta, cu siguranță, să-mi exercit mandatul mai bine, în folosul tuturor cetățenilor europeni”, a declarat ea.