CORINA CREŢU a fost ACCEPTATĂ pentru postul de COMISAR EUROPEAN

CORINA CREŢU a fost acceptată pentru postul de comisar european de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susţin surse guvernamentale citate de România TV. Dacian Cioloş, propus pentru portofoliul agriculturii, a ieşit din cărţi. Corina Creţu ar urma să se ocupe de Politica Regională.

01 sept. 2014, 14:29
CORINA CREŢU a fost ACCEPTATĂ pentru postul de COMISAR EUROPEAN

Europarlamentarul PSD Corina Creţu a fost confirmată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, drept propunerea României pentru funcţia de comisar european.

Corina Creţu ar urma să primească portofoliul de Politici Regionale.

Premierul Victor Ponta i-a trimis, la data de 30 iulie, o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, în care Dacian Cioloş era prima propunere pentru funcţia de comisar european, iar Corina Creţu a doua.

CITEŞTE ŞI SCANDAL între Preşedinţie şi Guvern pe COMISARUL EUROPEAN. Ponta: Am propus şi o FEMEIE. Decizia o ia Juncker

În scrisoarea către Juncker, Ponta i-a transmis faptul că Dacian Cioloş este prima propunere pentru un portofoliu care ar acoperi dezvoltarea regională şi agricultura.

„Dacă prima noastră propunere nu corespunde arhitecturii pe care o aveţi în vedere pentru viitoarea Comisie, am dori să luaţi în considerare candidatura doamnei vicepreşedinte al PE, Corina Creţu, pentru un portofoliu care va fi discutat cu dumneavoastră ulterior”, i-a scris Ponta lui Juncker.

 
Jean-Claude Juncker începe marţi discuţiile cu candidaţii pentru postul de comisar, a anunţat  purtătorul de cuvânt Natasha Bertaud.
 
Corina Crețu este vicepreşedinte al Parlamentului European, fiind aleasă în această funcţie în luna iulie 2014, cumulând un număr de 406 voturi. 

Între 2012 și 2014, Corina Creţu a ocupat funcția de Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, fiind, în aceeași timp, membră a Preşedinţiei Partidului Socialiştilor Europeni. În mandatul 2009 – 2014 a fost Vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare din Parlamentul European.

CITEŞTE ŞI Cine este CORINA CREŢU, propusă pentru funcţia de comisar european

 


loading...