Corina Creţu, avertisment pentru Guvernul României. Ce decizie s-a luat la Bruxelles

Corina Crețu afirmă într-un interviu acordat EurActiv România că Bruxelles-ul așteaptă să dea bani autorităților române, dar acestea trebuie să vină cu proiecte. Comisarul european speră că România va îmbunătăţi reţelele de transport.

22 sept. 2018, 17:59
Corina Creţu, avertisment pentru Guvernul României. Ce decizie s-a luat la Bruxelles

Corina Crețu a explicat pentru EurActiv România ce așteptări are Comisia Europeană de la autoritățile române în privința cheltuirii fondurilor europene.

Comisarul european pentru Politică Regională a subliniat că e dreptul suveran al fiecărei ţări să-şi aleagă modul în care realizează proiectele, dar a precizat că, în cazul Autostrăzii Montana (Târgu Mureş-Iaşi), Comisia Europeană consideră că trecerea de la finanțarea prin fonduri europene la formula Parteneriatului Public-Privat reprezintă o deprioritizare a proiectului, mai ales că acesta e inclus în Master Planul de Transport.

Viorica Dăncilă, ameninţată cu un nou dosar penal

Referitor la transporturi, Corina Crețu a declarat că anul acesta nu există riscul pierderii de fonduri, deoarece se consumă bani prin fazarea proiectelor de apă şi canalizare, dar trebuie ca România să depună proiecte pentru a evita riscul de dezangajare în 2019.

Corina Crețu a declarat că interesul său și al Comisiei Europene e ca banii alocați să fie folosiți, dar Guvernul României e responsabil de implementare.