Viorica Dăncilă, ameninţată cu un nou dosar penal

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că premierul Viorica Dăncilă va răspunde penal pentru ”ilegalitatea” din ordonanţa de urgenţă privind referendumul, întrucât a modificat definiţia partidului parlamentar, împiedicând PMP să aibă reprezentanţi în secţiile de votare.

22 sept. 2018, 13:05
Viorica Dăncilă, ameninţată cu un nou dosar penal

”VVD va răspunde penal pentru aceasta ilegalitate. Marioneta lui Dragnea a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanţă dată noaptea ca hoţii. Doamna Dăncilă, nu puteţi modifica legea doar ca o formă de sancţionare a unui partid politic de opoziţie! Folosiţi pentru răzbunare un referendum pe care ţineţi cu dinţii să îl compromiteţi. Prin Ordonanţa de urgenţă pentru organizarea referendumului, doamna «reducem democraţia» a schimbat prevederea care permitea PMP să aibă membri în birourile electorale ale secţiilor de votare. Mai exact, a schimbat definiţia partidului parlamentar, prin introducerea obligativităţii de a avea grup parlamentar în ambele Camere! Desigur, a fost o mişcare cu destinaţie precisă, dat fiind că tot actuala putere ne-a desfiinţat grupul de la Senat”, afirmă Eugen Tomac.

”Înţeleg rolul unei Ordonanţe de urgenţă (în vigoare cu mai puţin de o lună înainte de data referendumului!!!!) pentru a facilita exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni, dar nu văd URGENŢA schimbării unor prevederi doar pentru a restrânge dreptul de reprezentare în secţii a unui partid parlamentar!! Acesta este regimul iliberal care ne guvernează azi de la Victoria! Mai mult, Ordonanţa de urgenţă intră în contradicţie cu legea 208/2015, care defineşte un partid parlamentar ca având cel puţin un grup, nu două, aşa cum s-a gândit VVD să adauge”, mai precizează liderul PMP.

 

Tomac precizează că Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar şi scoţând în mod flagrant în afara legii PMP.

”Faptul că PMP a fost scos din toate secţiile de votare de la referendum arată cât de debusolate şi speriate sunt nulităţile care au acaparat instituţiile statului şi care elimină, cu o brutalitate neimaîntâlnită, orice formă de opoziţie. Sper că Biroul Electoral Central va analiza cu obiectivitate tot ansamblul de legi care definesc statutul unui partid parlamentar. Avocatul Poporului încă nu a răspuns la solicitarea noastră. Doar Comisia de la Veneţia analizează sesizarea PMP, pentru această instituţie starea democraţiei chiar contează”, subliniază preşedintele PMP.