Corina Creţu: Delegaţia PSD va susţine la Roma un proiect care să asigure respect României

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, vicepreședinte al Grupului Socialist din Parlamentul European, afirmă că delegația PSD, participantă la Congresul Partidului Socialiștilor Europene de la Roma (PES) de la Roma, va susține în cadrul lucrărilor "un proiect care să asigure României respectul pe care îl merită în Europa", transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
01 mart. 2014, 09:35
Corina Creţu: Delegaţia PSD va susţine la Roma un proiect care să asigure respect României

„Sunt convinsă că actualul Congres va da o replică viguroasă populismului anti-european, care se afirmă, din păcate, în tot mai multe țări. Cetățenii europeni au, însă, acum, oportunitatea de a schimba politicile europene, într-un mod democratic și responsabil, participând la vot. Ca și mulți dintre alegători, cred și eu într-o Europă mai democrată, mai transparentă și mai responsabilă. Iar la Congresul PES de aici, de la Roma, vom susține un proiect care să asigure României respectul pe care îl merită în Europa”, a afirmat europarlamentarul PSD.

Ea a adăugat că Congresul PES de la Roma este un eveniment politic important, care marchează oficial începutul campaniei Partidului Socialiștilor Europeni pentru alegerile din luna mai, în acest cadru fiind lansată și candidatura lui Martin Schulz, actualul președinte al Parlamentului European, pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.

Cu această ocazie, plenara Congresului de la Roma va aproba și Manifestul PES, documentul care constituie oferta socialiștilor europeni către cetățenii tuturor celor 28 de țări membre, precizează comunicatul menționat.