Corina Creţu, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice a Moldovei

Fostul comisar european Corina Crețu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM).

RomaniaTV.net
20 nov. 2019, 07:11
Corina Creţu, Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice a Moldovei

Având în vedere activitatea socială, politică, economică și de susținere a tinerei generații, precum și a învățământului superior și a cercetării științifice, ASEM i-a adresat Corinei Crețu invitația de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa.

„Sunt deosebit de onorată să primesc invitația de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa al Academiei de Studii Economice a Moldovei, pe care o accept cu multă emoție și cu toată responsabilitatea pe care o presupune”, a anunțat, pe Facebook, europarlamentara Corina Crețu.

„Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM) este cea mai mare instituție de învățământ superior cu profil economic din Republica Moldova, care a dat de-a lungul timpului mari personalități și a pregătit specialiști în domenii precum cibernetică, economie generală, business, finanțe, contabilitate, relații economice internaționale”, se mai arată în postarea Corinei Crețu.

Corina Crețu a absolvit Academia de Studii Economice din București, instituție care, în ianuarie 2018, i-a acordat diploma „Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu”, pentru contribuţia adusă la „promovarea învăţământului superior şi a cercetării economice”.

Corina Crețu a fost membră a Parlamentului European din 2007 până în 2014.

Din noiembrie 2014 a fost comisar pentru politică regională în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker.

În 2019 a fost realeasă ca europarlamentar pe lista Pro România. În legislativul actual, Crețu este membră în Comisiile REGI și CONT, precum și membru supleant în Comisia AGRI.