Corina Creţu îl felicită pe noul preşedinte al Croaţiei

Fostul Comisar european pentru politică regională, Corina Crețu, a salutat victoria lui Zoran Milanović în alegerile prezidențiale din Croația. Într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, Corina Crețu îl felicită pe social-democratul Zoran Milanović pentru câștigarea alegerilor.

RomaniaTV.net
06 ian. 2020, 11:57
Corina Creţu îl felicită pe noul preşedinte al Croaţiei

„Felicitări lui Zoran Milanović, candidatul stângii, ales ieri Președinte al Croației! În 2015, vizitam împreună cu Domnul Milanović, atunci Prim-Ministru al Croației, locația podului de la Pelješac -care beneficiază de finanțare europeană și care urmează să conecteze ținutul Dubrovnik–Neretva de restul țării”, a scris Corina Crețu pe Facebook, într-un mesaj ce însoțește fotografii de la vizita de lucru din Croația, din 2015.

Fostul comisar european amintește cât de importantă este maturitatea și responsabilitatea clasei politice pentru continuitatea și finalizarea marilor proiecte finanțate din fonduri europene.

„Mă bucur că, prin finanțarea pe care am aprobat-o (357 milioane EUR din fondurile politicii de coeziune), am putut contribui, în calitate de Comisar European pentru Politică Regională, la înfăptuirea acestui deziderat național al Croației, cel mai mare proiect de infrastructură al celui mai nou stat membru al Uniunii Europene. Iar proiectul a continuat indiferent de culoarea politică a guvernului croat – ceea ce e un semn de maturitate și de responsabilitate din partea clasei politice de la Zagreb”, arată Corina Crețu.

Zoran Milanović, lider al Partidului Social-Democrat din Croația, a câştigat scrutinul prezidenţial, învingându-o pe conservatoarea Kolinda Grabar-Kitarović. Potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, fostul premier a obţinut 53,25% din voturile exprimate în turul secund.