Corina Creţu, întâlnire cu premierul bulgar Boyko Borissov

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu s-a întâlnit, la Bruxelles, cu premierul bulgar Boyko Borissov şi cu vicepremierul Tomislav Donchev, comisarul european fiind invitat să efectueze o vizită în Bulgaria în luna mai, când va fi inaugurată autostrada Maritsa.

RomaniaTV.net
12 ian. 2015, 14:04
Corina Creţu, întâlnire cu premierul bulgar Boyko Borissov

„În ultimii ani, Bulgaria a avut dificultăți în utilizarea optimă a fondurilor structurale ale UE. Cu toate acestea, după întâlnirea cu dl Borisov și dl Donchev (n.r. – vicepremierul Bulgariei), sunt convinsă că suntem pe drumul cel bun pentru a obține cele mai bune programe de politică regională pentru cetățenii bulgari. I-am mulțumit prim-ministrului bulgar pentru propunerile pe care le-a făcut cu privire la posibila îmbunătățire a punerii în aplicare a programelor în țara sa„, a declarat Corina Creţu.

Conform comisarului european, Bulgaria a absorbit 64,7% din bugetul 2007-2013 la mijlocul lunii decembrie, comparativ cu 54,9% în luna octombrie.

Totodată, comisarul european a declarat că Bruxellesul este pregătit să acorde sprijin deplin Sofiei în a-şi asigura stabilitatea politică.

Boiko Borisov şi Corina Creţu au abordat, de asemenea, aspecte privind proiectul South Stream, construirea unui nod de alimentare cu gaz în apropierea portului bulgar Varna, precum şi a unor interconexiuni cu Serbia, Grecia şi România.

Corina Creţu este invitată să efectueze o vizită în Bulgaria în luna mai, când va fi inaugurată autostrada Maritsa.