Corina Creţu, printre premianţii Comisiei Europene

Corina Crețu a fost acceptată în Comisia Europeană cu unanimitate de voturi. Numai 4 din cei 27 de comisari din cabinetul lui Juncker au primit avize favorabile în unanimitate. Corina Crețu se află printre primii 4, cei mai apreciați comisari europeni audiați de Parlamentul European.

03 oct. 2014, 09:09
Corina Creţu, printre premianţii Comisiei Europene

Raportul Comisiei pentru Dezvoltarea Regională spune despre Corina Crețu că a făcut o impresie foarte bună la aceste audieri și că a convins că poate face parte cu succes din Colegiul Comisarilor. Alte mențiuni pozitive din raport se referă la faptul că reprezentanta României în Comisia Europeană, Corin Crețu, susține menținerea sprijinului pentru zonele subdezvoltate din UE și susține totodată simplificarea procedurilor politicilor publice de coeziune.

CORINA CREŢU a primit AVIZ POZITIV în Comisia REGI din PE: „Trebuie să muncesc în următorii 7 ani”

Prestația Corinei Crețu în comisia de resort care a audiat-o pentru viitorul post în cabinetul lui Juncker a fost aplaudată de membrii comisiei. Votul unanim pozitiv pe care Corina Crețu l-a primit din partea membrilor comisiei o plasează pe reprezentanta PSD în top 4 comisari europeni care au primit aviz unanim favorabil din partea comisiilor care i-au audiat.

Restul comisarilor propuși de Jean Claude Juncker au primit fie aviz favorabil dar fără unanimitate de voturi, fie au fost amânați la audiere.

Corina Crețu este așadar printre cei mai puternici și bine pregătiți comisari din noua Comisie Europeană. Criticile pe care le-a primit de-a lungul acestui demers din partea adversarilor politici și din partea unor comentatori de presă par să se întoarcă împotriva celor care le-au lansat.

Raportul Comisiei pentru Dezvoltare Regională, semnat de președinta comisiei Iskra Mihaylova (membră ALDE) și votat de membri comisiei din toate grupurile politice demonstrează, obiectiv faptul că doamna Corina Crețu a fost și rămâne o opțiune foarte bună pentru portofoliul Politicii Regionale.

Reamintim faptul că Politica Regională are un buget echivalent cu o treime din totalul fondurilor alocate UE pentru următorul exercițiu bugetar.