Corina Creţu (PSD): Înjumătăţirea ratei bancare reprezintă un ajutor real pentru 907.000 de români

Europarlamentarul Corina Creţu consideră că înjumătăţirea ratei bancare pentru aproximativ 907.000 de români, iniţiativă anunţată recent de Guvern, reprezintă un ajutor real şi este o măsură guvernamentală socială binevenită.

RomaniaTV.net
05 feb. 2014, 15:42
Corina Creţu (PSD): Înjumătăţirea ratei bancare reprezintă un ajutor real pentru 907.000 de români

„Reducerea la jumătate a ratei lunare la bancă este o măsură cu efecte pozitive atât în plan social, cât şi economic. Ea reprezintă un ajutor real pentru cei cca. 907.000 de români, salariaţi şi pensionari, care, la sfârşit de lună, vor rămâne cu mai mulţi bani în buzunar. Toţi aceşti oameni vor resimţi o creştere a nivelului de trai, ceea ce înseamnă un obiectiv atins de către guvernul Ponta”, afirmă Corina Creţu, potrivit unui comunicat de presă.

Ea susţine că „măsura anunţată de premier este de natură să sprijine o creştere economică stabilă şi durabilă, deoarece stimulează consumul şi contribuie la creşterea încasărilor la buget”.

„Aceşti bani acordaţi acum ca sprijin pentru cei aflaţi în dificultate vor merge în economie, vor susţine consumul, producţia şi crearea de noi locuri de muncă, pentru ca, în final, să se reîntoarcă la buget sub forma unor încasări mai mari”, adaugă Creţu, potrivit sursei citate.