Corlăţean: Campania pentru europarlamentare depăşeşte mizele partidului de buzunar al lui Băsescu

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, este de părere că înalţi responsabili ai statului român au tentaţia de a utiliza tema Schengen în scopuri politice personale.

RomaniaTV.net
29 apr. 2014, 07:41
Corlăţean: Campania pentru europarlamentare depăşeşte mizele partidului de buzunar al lui Băsescu

De asemenea, el a făcut un apel ca, mai ales în perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, să nu fie folosite astfel de ‘mize’ importante pentru România în bătălia politică internă, după cum arată un într-un interviu acordat de Titus Corlăţean pentru Agerpres.

‘Ştiţi bine la ce mă refer şi ştiţi bine că în bătălia politică internă din păcate teme importante pentru România în plan european au fost folosite pe baza unui partizanat de natură politică. Mă refer la funcţia cea mai înaltă în statul român şi apelul pe care îl fac mai ales acum, într-un moment în care am început campania electorală pentru Parlamentul European, o campanie atât de importantă, care depăşeşte mizele personale ale partidului de buzunar al domnului preşedinte, să existe abţinere în folosirea în bătălia politică internă a unor mize atât de importante pentru statul român, aşa cum este aderarea la Spaţiul Schengen’, a declarat Corlăţean.

El a arătat că există progrese în demersurile României de aderare la Spaţiul Schengen, dar este necesar ca şi vocea politică din România să fie una unitară.