Corlăţean: Este absolut necesară căutarea unei soluţii politice la criza din regiuna estică a Ucrainei

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, consideră necesară realizarea unei anchete cu o componentă internaţională completă şi imparţială în cazul incidentului aviatic din estul Ucrainei care să spună exact ceea ce s-a întâmplat, cine sunt responsabilii, cine a executat operaţiunea şi cine a comandat-o.

19 iul. 2014, 13:05
Corlăţean: Este absolut necesară căutarea unei soluţii politice la criza din regiuna estică a Ucrainei

„Din acest punct de vedere este absolut necesar, şi asta este poziţia Guvernului României, ca în actualele condiţii dramatice, conflictul militar şi operaţiunile militare precum, şi acţiunea separatiştilor să fie stopate”, a precizat Corlăţean, sâmbătă, la o conferinţă de presă. El a adăugat că este absolut necesară căutarea unei soluţii politice la criza din regiunea estică a Ucrainei.

Traian Băsescu: Accidentul aviatic nu poate fi lăsat fără o anchetă internaţională

În opinia sa, această tragedie aviatică şi ceea ce se prezumă a fi fost un atac criminal cu o rachetă împotriva unui avion civil, cu pasageri nevinovaţi, demonstrează faptul că la nivelul Uniunii Europene trebuie exprimată o poziţie foarte fermă pentru garantarea accesului anchetatorilor, a observatorilor OSCE care au fost restricţionaţi parţial în această perioadă de timp la locul incidentului, dar şi pentru a proteja probele aşa cum sunt ele „pentru că au apărut informaţii în mass-media că se încearcă distrugerea unora dintre ele”.

Ministrul de Externe a mai precizat că marţi va participa la o reuniune pe această temă a miniştrilor de externe aparţinând statelor membre UE.