Corlăţean: Sperăm ca Geoană să renunţe la şefia Senatului, e în interesul PSD şi al USL

Vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean a declarat, luni, că PSD îi va propune lui Mircea Geoană să renunţe la funcţia de preşedinte al Senatului şi că speră ca acesta să accepte, fiind în interesul PSD şi al USL. Corlăţean a afirmat că analiza făcută de BPN al PSD a fost că, propunându-i-se lui Geoană să renunţe de bună voie la preşedinţia Senatului, "garantează o stare de linişte" în PSD şi în USL.

RomaniaTV.net
07 nov. 2011, 14:07
Corlăţean: Sperăm ca Geoană să renunţe la şefia Senatului, e în interesul PSD şi al USL

„Nu este vorba de o chestie personală, eu aşa am perceput-o”, a adăugat el.

Corlăţean a menţionat că, potrivit Regulamentului Senatului şi a unor decizii ale Curţii Constituţionale, grupul care a nominalizat preşedintele unei Camere poate face nominalizarea pentru aceeaşi poziţie.

Întrebat cum îl va convinge PSD pe Geoană să renunţe de bună voie la a doua funcţie în stat, vicepreşedintele PSD a răspuns: „Sperăm ca Mircea Geoană să accepte această decizie, este în interesul partidului şi al USL. Cred că interesele personale şi agendele proprii nu au cum să prevaleze în faţa celor ale partidului şi ale USL”.

Membrii Biroului Permanent Naţional al PSD au votat, luni, o decizie prin care să îi solicite lui Mircea Geoană, în mod oficial, să renunţe benevol la preşedinţia Senatului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la vârful partidului. Biroul Permanent Naţional al PSD a luat această decizie cu doar un vot împotrivă.

Potrivit discuţiilor din conducerea PSD, senatorii social-democraţi îi vor propune lui Geoană, în locul preşedinţiei Senatului, conducerea Comisiei de politică externă. De asemenea, Titus Corlăţean, actualul preşedinte al acestei comisii, ar urma să fie propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Senatului, au relatat sursele citate.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, nu a fost prezent la şedinţa Biroul Permanent al PSD, el neprimind o invitaţie oficială în acest sens.