Corlăţean: Suntem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă seară, că relaţia cu Ungaria este "într-un moment mai dificil", adăugând că trebuie înţeles, pe de altă parte, că importante sunt, la Budapesta, voturile, inclusiv de la maghiarii din Transilvania.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 19:52
Corlăţean: Suntem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria

„Suntem într-un moment mai dificil al relaţiei cu Ungaria”, a spus Corlăţean, la Antena3, întrebat dacă se poate vorbi despre un conflict diplomatic cu Budapesta.

El a mai spus că astfel de momente apar ciclic. „De la Trianon s-a tot petrecut aşa ceva (…) Statul român va trece de asta (…) Important este ca relaţia cu Ungaria să fie una corectă”, a spus ministrul.

„Ceea ce contează la Budapesta este numărul de voturi, inclusiv de la maghiarii din Transilvania care au cetăţenie ungară, pentru o bătălie electorală care se anunţă foarte aprinsă”, a spus Corlăţean.

În acest context, el a spus că de multe ori maghiarii din Transilvania sunt „masă de manevră”.

Atitudinea elitei politice din România în cazul steagului secuiesc riscă să afecteze grav cooperarea cu Ungaria, afirmă ministrul ungar de Externe, Janos Martonyi, citat de MTI.

Într-un interviu acordat vineri postului tv M1, Martonyi a declarat că presa din România a jucat un rol crucial în dramatizarea cazului arborării steagului secuiesc, subliniind că au putut fi auzite şi voci moderate.

„Atitudinea elitei politice din România riscă să provoace răni grave şi să afecteze grav parteneriatul strategic care a avut rezultate notabile în ultimii doi-trei ani”, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. Însă Janos Martonyi a exprimat speranţa că „strigătul de luptă se va stinge”.