Cornel Dinu, despre dependenţa de alcool: „Nu am ajuns la momente dramatice”

Cornel Dinu a făcut mărturisiri despre dependenţa de alcool, de care s-a vorbit de-a lungul timpului. Una dintre cele mai reprezentative figuri ale sportului rege în România face dezvăluiri în cadrul emisiunii “40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D.

29 iun. 2021, 23:39
Cornel Dinu, despre dependenţa de alcool: „Nu am ajuns la momente dramatice”
Cornel Dinu vorbeşte despre dependenţa de alcool

Cornel Dinu

, despre dependenţa de alcool. Fost jucător și antrenor de fotbal, acesta a ocupat, de-a lungul timpului, și funcții administrative importante în cadrul clubului Dinamo București. Fost Președinte al Clubului Dinamo București, Cornel Dinu a debutat la echipa în orașul natal, Metalul Târgoviște, la seniori a jucat doar pentru Dinamo București, fiind mulți ani căpitanul naționalei de fotbal, pentru care a jucat de 75 de ori și a marcat 7 goluri.

Citeşte şi: Cornel Dinu îi face praf pe Victor Piţurcă şi Ciprian Marica. „Cum comenteaza Piţurcă mi se pare înfiorător. Marica îmi aduce aminte de papagalii din Mato Grosso”

Cornel Dinu, despre dependenţa de alcool

Una dintre întrebările pe care i le-a adresat Denise Rifai a fost: Aţi fost dependent de alcool?

Cornel Dinu: Foarte rar, de vreo două ori în viaţă. S-a exagerat mult. Nici nu aveam când să bem canistre, damigene de alcool. În niciun caz, nu am ajuns la momente dramatice.

Denise Rifai: De ce aţi renunţat la avocatură pentru fotbal?

Cornel Dinu: Aici, lucrurile sunt foarte simple. Nu am profesat, pentru că am fost mai mult de partea asta a fotbalului. Părinţii mei şi-au dorit ca fratele meu mai mare, care nu mai e printre noi, să devină fotbalist. Însă, eu stăteam de mic pe maidan.

Cornel Dinu vorbeşte și despre practicile neortodoxe din fotbal, acesta oferă informații despre presupusele blaturi ale echipei, precum și despre calificarea istorică a echipei Dinamo în semifinală Cupei Campionilor din 1984.  “Este o exagerere bolnavă, hazardată… Atențiile respective pentru arbitri se practicau și se practică în toată lumea… Meritul este al echipei, al antrenorului. Erau pur şi simplu atenţii, pentru ca arbitrul să fie atent şi corect la meci.”  este răspunsul oferit de Cornel Dinu la Kanal D.

Denise Rifai: Aţi fost „purtătorul de valiză” în blaturile din fotbalul românesc?

Cornel Dinu: Nu, doar în cele două cazuri, în care am oferit atenţii, în meciul cu Hamburg şi cel cu Minsk. Nu se poate vorbi de blaturi.