Cornelia Catanga a fost înmormântată la cimitirul Ghencea. Artista, condusă pe ultimul drum de soțul împietrit de durere, familie și prieteni

Cornelia Catanga a fost înmormântată în această duminică, 27 martie, la cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti.

27 mart. 2021, 17:44

Artista a fost condusă pe ultimul drum de familie și de câțiva prieteni apropiați. Soțul ei, Aurel Pădureanu, a fost văzut la înmormântare împietrit de durere și suferință. Fiul său, Alexandru, i-a fost alături și a avut hrijă de el. Au fost prezenți și Luis Lazarus și jurnalista Mara Bănică, cea care a anunțat vestea tristă.

„Inima mea, viața mea, sufletul meu. Cui mă lași, ce fac eu fără tine”, jelea Aurel Pădureanu după femeia care i-a stat alături mai bine de 3 decenii, potrivit Click.

Primele declarații făcute de Aurel Pădureanu după moartea artistei

Aurel Pădureanu

consideră că regretata cântăreață nu era infectată cu noul tip de coronavirus, deși așa s-a spus. „Azi noapte a ajuns la spital, a făcut stop cardio-respirator! Nu este Covid, au băgat-o ăștia la Covid, că așa vor ei! Vor ei… ne-au nenorocit! Nu pot să dau mai multe detalii, că sunt în situația în care sunt. Vă rog să mă iertați!”, a declarat Aurel Pădureanu pentru Fanatik.

Solista de muzică lăutărească, în vârstă de 63 de ani, a murit vineri, la Spitalul Universitar din Capitală, unde a fost internată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19.

Cornelia Catanga, mărturie cutremurătoare făcută cu patru luni înainte să moară. „Nu mai am bani nici de pâine!”

Cornelia Catanga

, mărturie cutremurătoare făcută cu patru luni înainte să moară. La un moment dat, artista a mărturisit că nici de pâine nu ar mai avea bani. Cornelia Catanga şi Aurel Pădureanu au luat acum 16 ani un credit de 90.000 de euro, de la bancă, pentru a-și renova vila. În 2014, cei doi au intrat în incapacitate de plată, iar, ulterior, au fost executați silit, pierzând imobilul din Chitila. S-au mutat, cu chirie, într-o casă din Bragadiru.

„Trăiesc din ajutorul fiului. Sunt disperată, dacă banca mi-a luat casa. Dacă i-aș fi dat în judecată, câștigam eu. Am fost amenințată de la bancă. Eu nu am știut ce înseamnă chestia asta și decât să vină ei să mă dea afară, am plecat eu. Nu mi-a fost ușor. Fiul meu aduce bani în casă. Dar acum nu mai are nici el. Am vreo putere, ne crede cineva?”, a mărturisit Cornelia Catanga, la Antena Stars, în noiembrie 2020.

Viața Corneliei Catanga

În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.