Cornelia Rednic are o reţetă delicioasă de dulceaţă de ardei iute. Vedeta are trucuri secrete pentru a avea cămara plină înainte de sărbători

Cornelia Rednic a dezvăluit rețeta pentru cea mai bună dulceață de ardei iute. Se foloseşte ca sos pentru friptură.
Alina Costache
05 oct. 2023, 16:47
Cornelia Rednic are o reţetă delicioasă de dulceaţă de ardei iute. Vedeta are trucuri secrete pentru a avea cămara plină înainte de sărbători

Cornelia Rednic este una dintre cele mai apreciate interprete de muzică populară. Artista are şi talnet scenic în bucătărie, astfel că, atunci când nu îmbracă portul popular, Cornelia Rednic își pune șorțul și pune pe masă cele mai alese bucate.

În cadrul unui interviu, Cornelia Rednic a dezvăluit cum prepară, pas cu pas, cea mai gustoasă dulceață de ardei iute.

”Aveți nevoie de un kilogram de ardei iute roșu, curățat de semințe, un kilogram de zahăr și un litru de oțet. Se pun la fiert oțetul și zahărul, până scad la jumătate, apoi se pune ardeiul iute tocat. Se amestecă mereu, la foc mediu. Dulceața trebuie să fie ușor lichidă și de un roșu aprins. Atenție, însă! Dacă e fiartă prea mult se închide la culoare și nu mai este aspectuoasă. Ca idee, să aveți pregătite 6-7 borcănașe”, a declarat Cornelia Rednic, pentru playtech.ro

Lupu Rednic recunoaște că soția sa l-a cucerit cu această rețetă. Totodată, artistul a adăugat faptul că se poate consuma cu friptură.

”Dulceața de ardei iute e genială, așa cum o face soția mea. Se mănâncă la friptură, este bine să aveți peste iarnă, în cămară”, a spus Lupu Rednic.

”Varză murată, castraveți, gogoșari, toate acestea nouă ni le face soacră-mea, la Sighetul Marmației. Ea ni le trimite, căci avem un program încărcat. Ne dă și zeamă de varză, o bem zilnic, este foarte bună. Facem fasole cu ciolan sau fasole bătută, care la noi se mănâncă caldă, nu rece, și, în timp ce mănânci, bei o cană cu zeamă murată, în loc de murături. Zeama de varză murată este foarte bună, e sănătate curată, pentru plămâni, pentru stomac. E cam sărată, deci e de evitat pentru cei care au probleme cu tensiunea”, au mai spus cei doi artiști pentru sursa menționată mai sus.

Cornelia Rednic a avut probleme cu kilogramele în plus. Cu ce probleme de sănătate s-a confruntat Cornelia Rednic, după ce a slăbit 30 de kilograme

„Am slăbit 33 kg, aveam 86 kg, la 1,62 înălțime. În trei luni de zile am slăbit. Apoi, metabolismul meu s-a schimbat, nu mi-a plăcut de mine cum arătăm, a fost șocant. Într-o zi mi s-a făcut rău, eram la duş și am simțit că pic, asta a fost tot. Dramatic a fost că mi-a căzut părul foarte tare, am purtat și o meșă. Exact ce mă doare foarte mult, iubesc părul de nu se poate. Doi ani nu am reușit să mai pun nimic înapoi, mi-aș fi dorit câteva kilograme. Am fost atât de schimbată încât nu m-au recunoscut vecinii. Toată viață mea am fost mai rotunjoară, n-am fost niciodată slabă, dar la 86 kg era exagerat’, a spus Cornelia Rednic, la Metropola TV.

‘În 1998 mă ingrasasem foarte tare, dar nu știu cum s-a întâmplat. Mă maritasem, nu mă mai interesa nimic, până într-o zi când ne-am dus la un festival trimiși din partea Ansamblului Ciocârlia. Eram cea mai tânăra de acolo, dar eram cea mai grasă și cea mai oribilă! Când le-am văzut cum erau inaltute și slabe, am zis: gata, vreau să slăbesc!

De la felul în care mâncăm eu foarte mult, la orice ora și orice, am început să fac o foame cumplită. Am trecut la carne de pui fiartă, morcov, iaurt și foarte multă cafea.

Eu îmi făcusem dietă, de capul meu. După ora 5 nu mai mâncăm nimic. Vreo două săptămâni nu am slăbit deloc. Abia din a treia săptămâna mă subtiam pe zi ce trece’, a mărturisit Cornelia Rednic la Metropola TV.

 

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci picant. Puţină lume ştie asta

Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci picant. „Cu toţii ne bucurăm de experienţe senzoriale; alimentele condimentate fac viaţa mai interesantă”, a spus el.

Provoacă transpiraţie

Iubitorii de mâncare condimentată sunt probabil familiarizaţi cu o reacţie fizică imediată – transpiraţia. Acest lucru se datorează faptului că unele dintre cele mai picante alimente conţin compuşi care se leagă de receptorii nervoşi de-a lungul tractului gastrointestinal, inclusiv gura, care sunt activaţi de căldură.

Chili-ul, fuctul aromat a multor feluri de mâncare picante, conţine compusul capsaicină, care se leagă de acei receptori atunci când este consumat şi apoi trimite un semnal de durere la creier, aşa cum a descoperit Dr. Julius în lucrarea sa pe această temă, câştigătoare a Premiului Nobel.

Principalele substanţe chimice găsite în boabele de piper, hrean şi muştar se leagă, de asemenea, de aceiaşi receptori, deşi mai puţin puternici.

Aceşti nervi trimit creierului semnale similare cum ar fi dacă aţi intra în contact cu focul real, motiv pentru care aţi putea începe să transpiraţi sau să vă înroşiţi; acesta este modul în care corpul se răceşte.

Capsaicina vă păcăleşte corpul să creadă că temperatura a crescut şi astfel creierul crede că trebuie să scadă căldură. La oameni, în mare parte, facem asta prin transpiraţie”, a spus dr. Julius.

Citeşte şi: Afecțiunile ce se ascund în spatele dorinței de iute! Problemele de tiroidă sau depresia provoacă pofta pentru alimentele picante!

Poate provoca tulburări gastro-intestinale

Consumul moderat de ardei iute şi alte alimente picante este, în general, sigur pentru persoanele care nu au deja probleme cu stomacul. Cu toate acestea, poate provoca inflamaţii în zonele care ajută digestia şi poate duce uneori la arsuri la stomac, dureri de stomac sau diaree.

Persoanele cu gastrită, care apare atunci când mucoasa stomacului este inflamată, pot simţi durerii abdominale.

Poate aduce beneficii sănătăţii, deşi este nevoie de mai multe cercetări

Studiile au arătat că un consum de alimente picante poate fi asociat cu unele beneficii pentru sănătate. De exemplu, un studiu a constatat că administrarea unui supliment zilnic de capsaicină (conţinând aceeaşi cantitate în patru sau cinci ardei habanero) a accelerat metabolismul, în care participanţii au ars echivalentul a 200 de calorii suplimentare pe zi pe o perioadă de 14 săptămâni.

Şi într-un studiu din 2022 care a implicat mai mult de 6.000 de adulţi, oamenii de ştiinţă au descoperit că aportul de ardei iute era legat de o reducere a acumulării de calciu în pereţii arterelor coronare, care furnizează sânge inimii.

Cu toate acestea, nu este clar dacă consumul regulat de alimente picante, ca ardei iute, poate reduce probabilitatea de obezitate sau atacuri de cord pe termen lung.

Dovezile sunt amestecate cu privire la faptul dacă alimentele condimentate cresc sau scad riscul de cancer. Câteva studii au descoperit că un consum zilnic de ardei iute este asociat cu un risc crescut de cancer esofagian, dar nu şi de cancer gastric sau colorectal.

Şi, în timp ce mai multe experimente efectuate pe celule în laboratoare au descoperit că capsaicina şi piperina – substanţa chimică găsită în boabele de piper – pot ajuta la împiedicarea sau distrugerea celulelor umane de cancer de sân, oamenii de ştiinţă nu ştiu încă dacă aceste descoperiri ar putea duce într-o zi la un potenţial tratament.

Un studiu publicat în 2015, realizat pe aproape jumătate de milion de oameni din China, a constatat că cei care au mâncat alimente picante de şase până la şapte ori pe săptămână timp de câţiva ani au avut un risc de deces cu 14% mai redus în comparaţie cu cei care au mâncat alimente picante mai puţin de o dată pe săptămână.

Cercetătorii au considerat că aceste rezultate ar fi posibil legate de efectele antioxidante şi antiinflamatorii ale alimentelor condimentate, care pot proteja împotriva multor afecţiuni de sănătate, cum ar fi diabetul şi anumite tipuri de boli cardiovasculare.

În cazuri rare, ardeii foarte iuţi au provocat reacţii fiziologice extreme, cum ar fi dureri de cap fulgerătoare sau vărsături atât de severe încât au rupt esofagul cuiva – deşi astfel de situaţii nu sunt tipice pentru o persoană sau ardei obişnuit, a explicat dr. David Julius.

După o mâncare care are mai multe condimente decât poate suporta o persoană, cel mai bine este să o combine cu ceva gras, cum ar fi un pahar de lapte sau o lingură de smântână, a spus dr. Julius.

Capsaicina este un compus solubil în grăsimi, ceea ce înseamnă că nu se va dizolva în apă, indiferent cât de mult ai bea.

Mâncarea cu grăsime ajută la extragerea capsaicinei din ţesuturi atunci când suferiţi. De obicei, apa nu face prea multe în acel moment.

Este important să vă respectaţi propriile limite şi să nu supraestimaţi cât de multă căldură poate lua corpul dumneavoastră. Cu echilibrul potrivit, s-ar putea să descoperiţi că o ars uşoară este ceea ce face masa satisfăcătoare”, a spus el.

Fie că măncaţi pentru sănătate sau pentru gust, spun experţii, dacă vă plac alimentele condimentate şi corpul se poate descurca, nu există niciun motiv să le evitaţi.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'