„Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuite de o masă caldă pentru elevi

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege elaborat de 7 deputaţi UDMR prin care se dă posibilitatea şcolilor de a înlocui cornul şi laptele acordat în grădiniţe şi învăţământul primar cu o masă caldă, alcătuită din două feluri.

RomaniaTV.net
21 mai 2012, 10:44
„Cornul şi laptele” ar putea fi înlocuite de o masă caldă pentru elevi

Potrivit proiectului, şcolile ce au cantină sau bucătărie proprie sau „pot coopera cu unităţi de alimentaţie publică”, vor putea folosi sumele acordate pentru achiziţia cornurilor şi laptelui pentru pregătirea unei mese cu felul I şi II. De asemenea, primăriile şi consiliile locale vor putea să se implice în finanţarea cantinelor şcolare. 

„Pentru unii copii, această modificare ar garanta o masă caldă în fiecare zi de curs, cu deosebire copiilor ce provin din familii defavorizate şi care nu-şi pot asigura nici alimentaţia de bază în fiecare zi„, se arată în expunerea de motive a legii. De asemenea, este menţionat faptul că elevilor nu le place să consume acelaşi lucru în fiecare zi.

Punctul de vedere al Guvernului este unul negativ, deoarece distribuirea laptelui beneficiază inclusiv de finanţarea europeană, iar redirecţionarea acestor bani către cantine nu se poate face. De asemenea, Executivul arată că modificarea implică fonduri mai mari, iar iniţiatorii nu le precizează. Proiectul de lege va fi dezbătut şi în Camera Deputaţilor, for decizional în această chestiune.