CORONAVIRUS. 1,2 MILIOANE de persoane s-au întors în România în ultimele săptămâni. Cine intră în carantină

Mii de români continuă să intre zilnic în ţară. Polițiștii de frontieră, aflați în prima linie, cu greu fac față situației de la graniță. Până acum, aproape 1.2 milioane de persoane s-au întors în România. Toți cei care vin din zonele cu focare de coronavirus sunt duși direct în centrele de carantină, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 10:02
CORONAVIRUS. 1,2 MILIOANE de persoane s-au întors în România în ultimele săptămâni. Cine intră în carantină

44.000 de mii de oameni au intrat în România în ultimele 24 de ore, anunţă România TV. Dintre aceştia, peste 10.000 de oameni au intrat de aseară de la ora 21. 

Autorităţile de la Bucureşti au decis ca persoanele care se întorc în România din China – regiunea Hubei, din Italia, din Coreea de Sud – Daegu (oras) si Cheongdo (judet) şi din Iran să intre automat în carantină. 

De asemenea, persoanele care se întorc din ţări cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu coronavirus Covid-19 întră în izolare la domiciliu chiar dacă la momentul intrării în ţară testul pentru COVID-19 a ieşit negativ. Este vorba despre persoanele care revin î ţară din Austria, Belgia, Coreea de Sud – alte zone decât Daegu (oras) si Cheongdo (judet), Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, China – alte zone decât regiunea Hubei, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia.