CORONAVIRUS. 80 de angaţi ai Spitalului din Arad au intrat în concediu. Opt medici şi-au dat demisia

Conducerea Spitalului Clinic Juduțean de Urgență (SCJU) Arad a anunțat faptul că peste 80 de angajați, medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali au intrat în concediu din 23 martie, în timp ce alți opt medici demisionează deoarece ies la pensie.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 19:33
CORONAVIRUS. 80 de angaţi ai Spitalului din Arad au intrat în concediu. Opt medici şi-au dat demisia

Conform unui comunicat al SCJU Arad transmis și citat de Mediafax, pentru a face fața fluxului de pacienți infectați cu coronavirus, s-a dispus anagajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni.

Citește și: Încă două decese în România, marţi seară. Bilanţul deceselor a ajuns la 82

„Există opt cazuri de medici – șase de la UPU care au anunțat că își depun demisia pentru a intra în pensie. 83 de persoane – medici, asistenți, infirmieri, brancardieri, registratori medicali sunt în concediu medical de pe data de 23 martie. Pentru a face față unui aflux de pacienți infectați cu Coronavirus s-a dispus angajarea de personal medical pe o perioadă determinată de 6 luni. Până acum am angajat 20 de medici, 19 asistenți medicali și 4 – personal auxiliar”, se arată în comunicat.

La nivelul SCJU Arad lucrează 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere și 64 de brancardieri.

O maternitate a intrat în carantină după ce 5 asistente au fost confirmate cu coronavirus

Maternitatea Odobescu din Timișoara a intrat în carantină din această seară, după ce cinci asistente medicale au fost confirmate cu coronavirus. Peste 80 de paciente şi personal medical sunt acum în maternitate. Momentan nu se ştie de unde au contactat cadrele medicale virusul.

„Se pare că virusul a fost contactat în comunitate, nicidecum în spital. Acum vom testa întregul personal. Aproape 90 de persoane vor fi testate chiar în această noapte și se vor lua toate măsurile, așa cum sunt procedurile instituite.

Nu cred că vor fi testați și pacienții, că nu au fost în contact, acolo sunt copii. Situația este extrem de delicată. Vor fi testați și copiii, dar în primul rând corpul medical va fi testat”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu.