CORONAVIRUS. Cetatenii spanioli proteasta impotriva fostului rege de pe balcoane

Spaniolii aflați în izolare la domiciliu au ieșit pe balcoane și au bătut în oale și tigăi în semn de protest fața de fostul rege Juan Carlos. Cetățenii cer fostului rege să doneze milioanele de euro pe care le-ar fi primit de la Arabia Saudită sistemului de sănătate din Spania, care se luptă cu combaterea coronavirusului.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 14:51
CORONAVIRUS. Cetatenii spanioli proteasta impotriva fostului rege de pe balcoane

Cetățenii din centrul Madridului, mobilizate printr-un apel pe rețele sociale, au ieșit pe balcoane și pe terasele de pe acoperișurile clădirilor și au bătut în oale și tigăi, făcând zgomot.

Citește și: Româncă cu un copil de 3 ani în braţe, alergată pe stradă de poliţie, în Spania: „Am vrut să mă sinucid, celalalt arde în casă”

Spanioli sunt izolați la domiciliu începând de duminică, le este interzisă orice ieșire care nu este esențială. Măsura autoritățile a fost impusă cu scopul de a opri răspândirea coronavirusului în țară. Spania este cea de-a doua țară din Europa lovită de pandemia de coronavirus, după Italia.

Regele Felipe al VI-lea a anunţat duminică faptul că renunţă la moştenirea de la tatăl său, fostul rege Juan Carlos, şi că i-a retras fostului monarh alocaţia oferită de palatul regal, care potrivit presei era de peste 194.000 de euro. Un ziar elveţian a relatat faptul că în perioada în care a fost rege, Juan Carlos a acceptat 100 de milioane de dolari de la Arabia Saudită.