Coronavirus: „Covid-ul pe termen lung” poate afecta oamenii în patru moduri diferite

"Covid-ul pe termen lung” - impactul de lungă durată al infecției cu coronavirus - poate afecta oamenii în patru moduri diferite, potrivit unei analize. Acest lucru ar putea explica de ce unii dintre cei cu simptome continue nu sunt crezuţi sau trataţi, potrivit bbc.com.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 08:08
Coronavirus: „Covid-ul pe termen lung” poate afecta oamenii în patru moduri diferite

S-ar putea să existe un impact psihologic uriaș asupra persoanelor care se confruntă cu Covid-19 pe termen lung, se arată în raportul Institutului Național pentru Cercetări în Sănătate.

În urma unui studiu realizat cu membri ai unui grup de sprijin de pe Facebook, care s-au confruntat cu „Covid pe termen lung” şi a celor mai recente cercetări publicate, s-a constatat că simptomele recurente afectează totul, de la respiraţie, creier, inimă şi sistem cardiovascular la rinichi, intestin, ficat şi piele.

Aceste simptome pot dezvolta patru sindroame diferite:

– leziuni permanente la plămâni și inimă

– sindromul de terapie postintensivă

– sindromul de oboseală post-virală

– persistarea simptomelor Covid-19

Unii dintre cei afectați au stat destul de mult timp în spital, având o formă severă de coronavirus, însă alții, care au avut o infecție ușoară, nici măcar nu au fost testați sau diagnosticați. „Este clar că, pentru unii oameni, infecția cu Covid-19 este o boală pe termen lung”, se arată in raport.