CORONAVIRUS. Explozie a cazurilor la Suceava, creştere cu 50%

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

RomaniaTV.net
29 mart. 2020, 09:57
CORONAVIRUS. Explozie a cazurilor la Suceava, creştere cu 50%

Un număr de 306 pacienţi se află internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava duminică, dintre care 206 cu COVID-19, comparativ cu ziua precedentă când erau 149 diagnosticaţi pozitiv.

Într-un comunicat transmis AGERPRES, duminică, de către reprezentanţii SJU, se arată că în Sectorul COVID s-a deschis un punct de triere al pacienţilor suspecţi de infecţie cu SARS CoV 2, deservit de medici de la UPU. Punctul de triere, instalat cu ajutorul SMURD Suceava, este în apropierea sectoarelor de internare a pacienţilor şi cuprinde trei corturi cu circuite.

CORONAVIRUS. Cea mai tânără persoană ucisă de coronavirus din România avea 39 de ani şi nu suferea de vreo boală

Totodată, s-au efectuat demersuri pentru instalarea în zona ambulatoriului SJU a două-trei sisteme modulare, ce vor putea fi utilizate în cazul creşterii numărului de pacienţi cu COVID-19.

S-a asigurat permanenţa liniilor de garda şi continuitatea serviciului pe toate specialităţile, atât în Sectorul COVID-19, cât şi în celelalte sectoare de
activitate.

De asemenea, conducerea SJU Suceava anunţă că, la începutul săptămânii viitoare, va fi pus în funcţiune echipamentul de testare rapidă a COVID-19 pus la dispoziţie de Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), testele urmând să fie efectuate de specialişti din cadrul SJU Suceava şi de la USV.