Coronavirus Germania: Restricţiile s-ar putea prelungi până în aprilie

Coronavirus Germania. Angela Merkel le-a declarat parlamentarilor din partidul său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), că se aşteaptă la prelungirea până la începutul lui aprilie a restricţiilor de circulaţie impuse pentru combaterea epidemiei de coronavirus, scrie marţi cotidianul Bild, preluat de Reuters.

12 ian. 2021, 16:32
Coronavirus Germania: Restricţiile s-ar putea prelungi până în aprilie
Se aşteaptă la prelungirea restrictiilor până la începutul lui aprilie

Coronavirus Germania. „Dacă nu reuşim să oprim acest virus britanic, vom avea un număr de cazuri de zece ori mai mare până la Paşte. Avem nevoie de încă opt până la zece săptămâni de măsuri dure”, o citează pe Merkel ziarul de largă circulaţie respectiv, scrie Agerpres.

Trei participanţi la o întâlnire cu cancelarul au dezvăluit agenţiei Reuters că Merkel nu s-a referit explicit la o prelungire a interdicţiei de circulaţie până în aprilie şi nu a avertizat despre o creştere de 8-10 ori a numărului de infectări.

Citeşte şi: Locuri de muncă în Germania la abator. Anunțurile de pe internet nu prezintă întru totul realitatea

Coronavirus Germania: „Vor fi săptămâni grele”

Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică (a coronavirusului – n. red.) se răspândeşte în Germania”, a precizat una din surse, adăugând că şefa guvernului de la Berlin a vorbit despre o creştere de zece ori a numărului de cazuri în Irlanda, din cauza noii tulpini.

Germania a înăsprit restricţiile săptămâna trecută şi le-a prelungit până la sfârşitul lui ianuarie, din cauza temerilor că versiunea mai contagioasă a virusului, descoperită în Regatul Unit, ar putea solicita şi mai mult spitalele aflate deja în dificultate.

Marţi, Institutul Robert Koch, autoritatea germană în materie de boli infecţioase, a raportat 12.802 cazuri noi de coronavirus şi încă 891 de decese. Bilanţul epidemiei de COVID-19 în Germania a ajuns astfel la 41.577 de morţi.

Test Covid negativ pentru a intra în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a promis sâmbătă creşterea ritmului campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVOD-19, transmite DPA.

Citeşte şi: Un microbuz plin cu români a luat foc în Germania! Autorităţile au intervenit de urgenţă

Începând cu data de 11 ianuarie toate persoanele care sosesc în Germania după ce s-au aflat într-una dintre „zonele de risc”, inclusiv România, trebuie să prezinte un test PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 sau să efectueze un astfel de test în Germania.

În cazul efectuării testului anterior intrării în Republica Federală Germania, testul trebuie să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atestă rezultatul negativ trebuie să fie redactat în limbile germană sau engleză, precizează MAE, într-un comunicat.


loading...