Locuri de muncă în Germania la abator. Anunțurile de pe internet nu prezintă întru totul realitatea

Deși, în Germania, intermedierea forței de muncă a fost interzisă prin lege, în România există încă mulți intermediari care trimit muncitori în această țară.

11 ian. 2021, 23:31
Locuri de muncă în Germania la abator. Anunțurile de pe internet nu prezintă întru totul realitatea
Locuri de muncă în Germania la abator. FOTO: Deutsche Welle

Locuri de muncă în Germania la abator. Odată ajunși în Germania, lucrătorii au nevoie de un test PCR negativ. Dacă sunt găsiți pozitivi, vor trebui să stea două săptămâni în carantină. Masa și-o asigură singuri, iar cazarea este, de asemenea, contra cost.

Citeste si Germania a eşuat în misiunea de a procura suficiente doze de vaccin anti-Covid. Guvernul se gândeşte să amâne administrarea celei de-a doua doze

Este vorba de muncă necalificată în abator în Germania. În localitatea Reda, cam la 100 de km de Dortmund. Se lucrează ca necalificat în abator de vită și porc la ambalare și etichetare. Salariul este de 10 euro brut pentru ora efectiv lucrată. Rămâneți în mână cu 1.200 – 1.400 de euro lunar. Mâncare nu vi se oferă deci vă privește pe dumneavoastră iar cazarea este asigurată contra-cost. Deci cazările se fac în apartamente sau în case din acelea tip pensiune. În cameră se stă 2-3 persoane, aveți pat, dulap separat, baia și bucătăria sunt la comun. După 25 ianuarie, avem prima plecare, se pleacă de la sediul nostru din Brașov„, spune reprezentanta unei firme de intermediere, potrivit Mediafax.

La solicitarea reporterului Mediafax, de a i se furniza numărul de telefon al unei persoane care deja lucrează în Germania la abator, reprezentanta firmei de intermediere a spus că nu are numerele de telefon ale muncitorilor ajunși în Germania prin firma de intermediere pe care o reprezintă.

Păi vorbiți cu mine despre condiții. Nu vă pot da un număr de telefon al unui muncitor. Nici măcar nu cunosc numerele muncitorilor. Dar peste tot sunt cazuri ca ăsta, noi chiar nu putem să controlăm. Au fost cazuri, vă dați seama„, s-a scuzat reprezentanta firmei.

Citeste si Test Covid negativ pentru a intra în Germania

O altă firmă de intermediere care a postat un anunț identic trimite oamenii la muncă în același loc și în aceleași condiții.

Lângă Dortmund. Salariu între 1.200 si 1.400 de euro în funcție de orele muncite. Două, trei persoane în cameră, numai cuplurile au cameră de două persoane„, spune reprezentantul firmei de intermediere, potrivit Mediafax.

Locuri de muncă în Germania la abator. Anunțurile de pe internet nu reflectă întru totul realitatea

Iată cum arată un anunț pe internet referitor la oferta de muncă în abatoarele din Germania:

2 pers. max./ camera

Cazare contra cost: 150 – 250 euro/luna

Program lucru: 8-10 ore/zi 5zile/saptamana

Salariu: 1.300 – 1.700 euro net

Cu experienta: 10 – 17,50 EUR/ora brut

Salariu cu experienta: 2.500 – 2.800 EUR brut

Fara experienta: 10,15 EUR/ora brut

Fara experienta: 1.800 – 2.050 EUR brut