Coronavirus in Romania. Sectia ATI de la spitalul din Sfantul Gheorghe, in carantina

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă(ATI) a Spitalului Județean de Urgență din Sfântul Gheorghe a intrat în carantină, după ce a fost confirmat un nou caz de coronavirus, a anunțat conducerea instituției, într-un comunicat de presă.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 06:07
Coronavirus in Romania. Sectia ATI de la spitalul din Sfantul Gheorghe, in carantina

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a fost închisă, iar cele 13 persoane care au fost de gardă vor fi testate pentru coronavirus, iar restul personalului, 46 de persoane, vor rămâne în autoizolare.

„În urma rezultatelor pozitive testării Coronavirus – COVID-19 a doi pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean, alte 2 cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate. Unul dintre pacienţi s-a aflat la Terapie Intensivă, când a fost confirmată infecţia cu COVID-19. Prin urmare, Secţia de Anestezie şi cea Terapie Intensivă au fost puse imediat sub carantină şi a început testarea celor 13 persoane care au fost de gardă. Restul personalului din cadrul secţiei, respectiv 46 de persoane, vor rămâne acasă obligatoriu în autoizolare, până când vor fi cu toţii testaţi, în următoarele 4-5 zile”, informează comunicatul.

Un alt pacient, internt prin Urgență care acum se află în Secția de Boli Infecțioase, a fost confirmat cu coronavirus. Inițial, acesta nu a fost declarat că s-a întors din străinătate și a fost internat la Secția Pneumoftiziologie, însă după constatarea simptomelor specifice coronavirusului a fost transferat la Boli Infecțioase.

În ambele cazuri, s-a pornit o anchetă epidemiologică, în urma căreia toate cadrele medicale care au avut contact cu pacienţii intră obligatoriu în autoizolare la domiciliu.

„În acest moment, nu este necesară altă măsură decât carantina instituită la Secţia de Terapie Intensivă”, menţionează conducerea spitalului.

Potrivit comunicatului, până acum s-au efectuat 106 teste în rândul personalului din secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Blocul de naşteri şi celelalte secţii unde au existat contacte directe cu cazurile confirmate, iar dintre acestea 6 au ieşit pozitive.