Coronavirus în România. TELVERDE destinat persoanelor care doresc informaţii despre virusul ucigaş

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost deschisă linia TELVERDE destinată persoanelor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus. Astfel, cetăţenii care doresc informaţii legate de COVID-19 pot apela numărul 0800800358.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 08:34
Coronavirus în România. TELVERDE destinat persoanelor care doresc informaţii despre virusul ucigaş

Autorităţile roagă persoanele să apeleze numărul 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia TELVERDE, de unde pot primi detalii desprre modul în care se manifestă virusul, modalităţi de prevenire, dar şi alte informaţii. Programul de funcționare este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Citeşte şi: Bărbatul din Gorj, infectat cu coronavirus, a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti. Rudele lui sunt izolate la domiciliu

În cazul în care există suspiciuni de persoane care ar fi contactat virusul ucigaş, situaţia trebuie anunțată la numărul unic de urgență 112.

Cine este românul din Gorj infectat cu coronavirus

Informații în exclusivitate obținute de România TV despre tânărul de 25 de ani infectat cu coronavirus. În urmă cu câteva zile, românul a fost în Germania, stat infectat cu coronavirus. Astfel, situaţia se complică şi există posibilitatea ca acesta să fi luat virusul de acolo şi nu de la cetăţeanul italian.