Coronavirus în Spania. Aproape 1.000 de cazuri noi anunţate. Numărul morţilor a depăşit 300. Frontierele terestre vor fi închise

Numărul cazurilor de persoane infectate de COVID-19 a crescut vertiginos în Spania. Circa 1.000 de cazuri noi au fost anunţate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătăţii din Spania raporta luni la prânz 9.191 de persoane infectate. Peste 300 de persoane au murit din cauza coronavirusului. Jumătate din cazurile pozitive sunt în zona Madrid, iar 40% dintre cei infectaţi sunt internaţi, anunţă El Pais. 

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 12:25
Coronavirus în Spania. Aproape 1.000 de cazuri noi anunţate. Numărul morţilor a depăşit 300. Frontierele terestre vor fi închise

UPDATE: Ministrul spaniol de Interne, Fernando Grande-Marlaska, a anunţat că Spania va închide luni la miezul nopții frontierelor sale terestre, pentru a „limita răspândirea coronavirusului”.

Astfel, intrarea pe cale terestră în Spania, țară plasată în stare de alertă începând de sâmbătă, nu va mai fi permisă decât cetățenilor spanioli, rezidenților în această țară, personalului diplomatic acreditat și persoanelor care pot justifica „motive de forță majoră”.

Spania a ajuns a doua ţară din Europa grav afectată de coronavirus, după Italia. Autorităţile au anunţat că luni la prânz se înregistrau 9.191 de persoane infectate, dintre care mai bine jumătate în Madrid. 309 persoane au murit, în timp ce 540 au fost declarate vindecate.

Mortalitatea se menţine în jur de 3%, a explicat Fernando Simón, directorul Centrului de coordonare a alertelor și a situațiilor de urgență în sănătate, după comitetul de gestionare a pandemiei care s-a întrunit luni dimineaţă.

Autorităţile spaniole se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească în următoarele 10 zile.