CORONAVIRUS. Italia a depăşit pragul de 2.000 de morţi

Italia, țara europeană care a plătit cel mai greu tribut în fața pandemiei de coronavirus, a depășit pragul de 2.000 de morți, cu 349 decese în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului publicat luni seara, scrie AFP.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 14:59
CORONAVIRUS. Italia a depăşit pragul de 2.000 de morţi

2.158 de oameni și-au pierdut viața, dintre care 1.420 doar în regiunea Milano, în Lombardia (nord). Contagiunea nu dă semne de încetinire, în condițiile în care autoritățile au descoperit 3.200 de noi cazuri pozitive, potrivit Hotnews.ro.

Lombardia este regiunea cea mai afectată de coronavirus din Italia, cu toate acestea numărul de cazuri confirmate începe să scadă, semne ale unei posibile încetiniri a contagiunii, a anunțat guvernatorul Attilio Fontana.

În Lombardia, o regiunea extrem de populată a Italiei, unde se află și capitala financiară a țării, Milano, s-au înregistrat 1.218 decese. Dintre care 252 au fost înregistrate de sâmbătă și până duminică, fiind cel mai mare bilanț până în prezent.

Citeste si: PANDEMIE CORONAVIRUS: Un mort la 4 minute în Italia. Românii, aplauze la balcon în semn de solidaritate cu Italia

În total, în Italia s-au înregistrat 368 de noi decese duminică din cauza coronavirusul , fiind cel mai ridicat bilanţ pentru o zi înregistrat până acum în lume, inclusiv în China.

Cu toate acestea, guvernatorul Attilio Fontana a declarat faptul că există unele motive de optimism dacă sunt analizate datele, deoarece numărul de noi cazuri crește într-un ritm mai mic decât în urmă cu câteva zile. 

„Nu am văzut încă statisticile de astăzi, dar vedem unii mici paşi înainte. Înmulţirea nu este atât de rapidă ca acum două-trei zile. Să sperăm că este începutul unei schimbări de direcţie – o spun în şoaptă”, a afirmat guvernatorul.

Citeşte şi: Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

Premierul Giuseppe Conte a declarat pentru cotidianul Corriere della Sera faptul că răspândirea coronavirusului se înrăutăţeşte în Italia la modul general.

„Oamenii de ştiinţă ne spun că epidemia nu şi-a atins încă vârful. Aceste săptămâni vor fi cele mai riscante”, a afirmat Conte.

Lombardia este regiunea unde au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus la 20 februarie, într-un mic oraş la circa 60 de kilometri de Milano.