Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

Un bărbat din Japonia infectat de coronavirus şi vindecat, a fost testat pozitiv pentru a doua oară după două săptămâni după ce medicii au declarat că s-a vindecat şi l-au trimis acasă. 

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 17:31
Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Japonia, care a fost declarat infectat cu virusul COVID-19 în timp ce se afla la bordul vasului de croazieră Diamond Princess în luna februarie, a fost diagnosticat a doua oară cu ca find bolnav de coronavirus după două săptămâni după ce s-a întors de la spital. 

El a fost tratat într-o unitate medicală din Tokyo și s-a întors la locuința sa din Mie, după ce testele pentru COVID-19 au fost negative, relatează presa locală.

Însă nu după mult timp, bărbatul a început să facă febră de 39°C şi să se simtă rău, astfel că sâmbătă a fost diagnosticat cu COVID-19 pentru a doua oară.

Citeşte şi: Mesajul impresionant al unui baietel de patru ani confirmat cu coronavirus VIDEO

Nu este prima dată când un pacient a fost „reinfectat” cu COVID-19. O femeie japoneză a fost diagnosticată din nou la două săptămâni de la recuperare.

Experții și-au exprimat îngrijorarea că pacienții ar putea recidiva, iar germenii coronavirusului nu pot fi detectați prin testare.

Dar un studiu asupra maimuțelor, publicat astăzi, sugerează altfel. Animalele par să dezvolte imunitate împotriva virusului după ce au fost infectate cu acesta în laborator.

Cazurile globale de COVID-19 au înregistrat astăzi 173.200 şi au fost peste 6.640 de decese raportate.