Coronavirus Italia: Bilanţul zilnic de cazuri noi scade

Numărul noilor decese înregistrate în Italia în 24 de ore este, luni, de 195, față de 174 cu o zi înainte, dar bilanțul zilnic al noilor infecții a scăzut la 1.221 de la 1.389, duminică, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
04 mai 2020, 17:31
Coronavirus Italia: Bilanţul zilnic de cazuri noi scade

Bilanțul zilnic al deceselor din Italia a scăzut în recentele săptămâni, dar a crescut a doua zi, în titimp ce subliniază un trend în scădere de la vârful de peste 900 de decese zilnice de la sfârșitul lunii martie.

Citeşte şi Britanicii sunt în număr covârşitor pentru prelungirea restricţiilor. Nu doresc să meargă la şcoală, în pub-uri sau restaurante

Bilanțul total al deceselor a ajuns la 29.079, al doilea cel mai mare după cel al Stateleor Unite.

Numărul cazurilor confirmate este de 211.0938, al treilea cel mai mare bilanț la nivel mondial, după SUA și Spania.

Ce măsuri intră în vigoare în Italia

Mai multe ţări europene, în frunte cu Italia şi Germania, îşi relaxează de luni restricţiile introduse în contextul pandemiei de coronavirus, experţii din întreaga lume, dar şi locuitorii statelor afectate, aşteptând să vadă dacă poate fi găsit echilibrul între siguranţă şi deschidere.

Începând de luni, în Italia, sectoarele construcţiilor şi manufacturii îşi reiau activităţile. Barurile şi restaurantele se pot de asemenea redeschide, însă doar pentru servicii de servire la pachet. Populaţia poate să facă mai multe exerciţii în aer liber şi să îi viziteze pe cei dragi, însă există destulă confuzie în legătură cu cine intră în această categorie. Parcurile şi cimitirele se redeschid de asemenea, iar înmormântările pot avea din nou loc în prezenţa unui grup restrâns de persoane.

Guvernul italian a promis şi alte măsuri de relaxare în această lună dacă rata contagiunilor rămâne scăzută.