CORONAVIRUS. La nivel mondial au fost înregistrate peste un milion de decese

Potrivit cercetătorilor de la universitatea americană Johns Hopkins, peste un milion de persoane au murit din cauza coronavirusului, în lume. De asemenea, majoritatea ţărilor raportează creşteri ale contaminărilor. 

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 04:44
CORONAVIRUS. La nivel mondial au fost înregistrate peste un milion de decese

La nivel mondial, au fost înregistrate peste 33,28 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, de la descoperirea lui, la finalul anului trecut, în Wuhan (China).

Cele mai afectate ţări sunt Statele Unite (cu mai mult de 7,1 milioane de cazuri), India (peste 6 milioane de cazuri), Brazilia (peste 4,7 milioane de cazuri) şi Rusia (peste 1,1 milioane de cazuri).

În Statele Unite au fost înregistrate mai mult de 205.000 de decese, urmate de Brazilia (peste 142.000), India (peste 96.000), Mexic (peste 76.000), Marea Britanie (peste 42.000), Italia (peste 35.800), Peru (peste 32.000), Franţa (peste 31.700), Spania (peste 31.400) şi Iran (peste 25.700).

Experţii avertizează că numărul poate fi mai mare în realitate. António Guterres, secretarul general al ONU, a spus că cifra este „uluitoare” şi reprezintă „o piatră de hotar chinuitoare”, citează BBC.

În zece luni, pandemia s-a extins în 188 de ţări.

Măsurile de izolare şi altele luate de autorităţi în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului au făcut ca multe economii să intre deja în recesiune.

Eforturile pentru dezvoltarea unor vaccinuri continuă. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că bilanţul deceselor ar putea ajunge la 2 milioane până ce un vaccin să fie disponibil.

La nivel global, există 240 de vaccinuri potenţiale în fază incipientă de dezvoltare, cu 40 aflate în faza de studiu clinic şi 9 în faza finală (testate pe mii de voluntari). Dezvoltarea unui vaccin durează, de obicei, mai mulţi ani, însă, din cauza urgenţei sanitare din prezent, cercetătorii lucrează intens.

Citeşte şi Medicul Alexandru Rafila, despre recordul de pacienţi cu COVID la ATI: „Mai avem un record înregistrat astăzi”