Medicul Alexandru Rafila, despre recordul de pacienţi cu COVID la ATI: „Mai avem un record înregistrat astăzi”

Medicul Alexandru Rafila s-a arătat îngrijorat de aglomeraţia ce s-a creat în faţa secţiilor de votare din ţară şi spune că riscurile sunt mai mari afară, dacă nu se respectă măsurile de protecţie.

RomaniaTV.net
27 sept. 2020, 15:12
Medicul Alexandru Rafila, despre recordul de pacienţi cu COVID la ATI: „Mai avem un record înregistrat astăzi”

”Mă face să mă gândesc la ce se întâmplă înainte să mergi în cabina de vot și ce se întâmplă după ce ieși. Adică dacă aglomerația și riscurile sunt mai mari afară sau înăuntru. Cred că mai degrabă riscurile sunt afară dacă distanțarea și masca nu sunt respectate”, spune Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a mai spus că nu a reușit încă să voteze, dar că urmează să facă acest lucru în scurt timp.

”Votez, nu am nicio problemă. Eu o să stau la distanță. Nu cred că lucrurile sunt chiar așa. E totuși coadă la vot, nu coadă la ….”

Întrebat ce crede despre recordul înregistrat privind numărul de bolnavi internaţi la ATI, Rafila a spus că nu este singurul record.

”Mai avem un record. Cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi de sâmbătă, pentru că duminica se face raportarea pentru ziua de sâmbătă. De obicei, pentru această zi, niciodată nu am depășit 1.000 de cazuri”, a declarat Alexandru Rafila.

BILANŢ CORONAVIRUS 27 septembrie, în România: RECORD de pacienţi la ATI, 1.438 de cazuri noi şi 31 decese