Coronavirus la o fabrică de prelucrare a cărnii din Olanda în care lucrează 270 de români. Doi dintre ei, confirmaţi cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Haga, s-a autosesizat în legătură cu situaţia a 270 de cetăţeni români care lucrează la o fabrică de prelucrare a cărnii din Olanda, după ce doi dintre ei au fost infectaţi cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 19:38
Coronavirus la o fabrică de prelucrare a cărnii din Olanda în care lucrează 270 de români. Doi dintre ei, confirmaţi cu COVID-19

Ambasada României la Haga a întreprins rapid demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă reprezentanţii fabricii de carne pentru a verifica dacă printre persoanele testate pozitiv sunt şi cetăţeni români.

Potrivit datelor preliminare obţinute de către misiunea diplomatică, în cadrul companiei respective îşi desfăşoară activitatea aproximativ 270 de cetăţeni români, iar printre persoanele infectate se regăsesc şi doi cetăţeni români. Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români confirmaţi cu COVID-19 este bună, aceştia fiind asimptomatici. Numărul total al angajaţilor diagnosticaţi cu COVID-19 urmează să fie comunicat după finalizarea tuturor procedurilor de testare şi centralizare a rezultatelor„, anunţă MAE.

Citeşte şi Greta Thunberg anunţă sfârşitul lumii VIDEO

Lucrătorii români de la fabrica de carne nu au solicitat ajutor ambasadei române de la Haga. MAE precizează că Ambasada României la Haga păstrează legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii fabricii, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de coronavirus.


loading...
Partenerii noștri